Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 miesieczny niejadek

Polecane posty

Gość gość

mam problem z moim dzieckiem. Mala nie cjce jesc. jest na cycku. mam wrazenie ze wyssie to co leci lekko a potem juz nie chce ssac. probuje ja przystawiac czesto ale to nic nie daje. proboje dawac butelka i nie bardzo chce jesc. od niedawna daje jej deserki i zje lyzeczke i juz nie chce. nie przybiera na wadze. przez 2 miesiace nie przybrala prawie nic. bylam u lekarza i tak naprawde nic nie doradzila mi

Gość gość
pomozcie prosze

Gość gość
Po pierwsze : po co te deserki? przy karmieniu piersią do 6 miesiąca nie podajesz nic więcej. po drugie : jak dziecko śpi, czy płacze często, czy płacze przy jedzeniu? Po trzecie : wybierz się do innego pediatry, zrób dziecku badania krwi

Gość gość
po to zeby cos jadla. placze czesto a przy jedzeniu tylko wtedy jak ja probuje zmusic. badania krwi robilam. wyszla mala anemia ale ja leczymy

Gość gość
Poszukaj innego pediatry, może coś doradzi. Ja słyszałam że dziecko je tyle ile potrzebuje, że się nie zaglodzi, a są takie momenty ze chce jej się jeść, tzn ze myślisz ze płacze bo chce jeść? a w nocy je?

Gość gość
Spróbuj jej dawać mleko na śpiocha z butelki, tak robią niektórzy i dzieci chociaż wtedy więcej zjedzą

Gość gość
w nocy je bardzo ladnie. je bardzo duzo wyssie obie piersi. martwie sie tym ze nie przybiera wiec pewnie nie je tyle ile potrzebuje. butelke staram sie dawac wieczorem na sen ale to nie jest takie latwe bo ona nawet i na spiocha nie za bardzo chce. nawet i widze ze jest glodna bo ssie raczki

Gość lolllllka
Ja pomimo tego, że miałam pokarm to w 5 miesiącu przeszłam na karmienie butelką. Po prostu mały się nie najadał, był niezadowolony, płakał, wyrywał się. Wspólnie z pediatrą Arturem Lutym ustaliliśmy, że lepsze będzie mleko modyfikowane i to okazało się bardzo dobrym rozwiązaniem.

Gość gość
Autorko, ole wazy twoja corka?

Gość gość
Od samego poczatku tak jadła? Czy są momenty kiedy lepiej je? Z butelki podajesz jej swoje mleko? A robiłaś sobie podstawowe badania? Może przypadkiem Ty masz anemie? Moje kolezanka miala bardzo slabe wyniki krwi wyszła anemia, zaczęła brać żelazo, tylko jakieś na receptę ( inne nie poprawiło wyników). Jej mleko nie było "treściwe". Pisze o tym, bo wiele lekarzy mowilo, że Jej wyniki nie maja wplywu na jakosc pokarmu.

Gość gość
teraz moja corka wazy 6.950. ma 6 miesiecy. tak jadla od samego poczatku niestety. ale odstawilam smoczek i jest duzo lepiej ale nie idealnie bo wraz slabo przybiera na wadze. ja wynikow nie robilam. mleko z butelki daje modyfikwane bo ja nic nie uciagne laktatorem. a daje jej tylko na noc zeby dobrze usnela. przy cycu nie usnie wieczorem

Gość gość
6.950 na 6 mieisecy to bardzo dobra waga, dawaj butle co 4 godziny wg tabelki na opakowani i nie przejmuj sie!

Gość gość
Moze za czesto zmieniasz piers? Mala musi spic mleko drugiej fazy, bo jest tlustrze. Jak nie chce pic to za chwile zaproponuj ta sama piers. Nie macie problemu z wedzidelkiem?

Gość gość
No akurat niedobór żelaza u matki nijak się ma do anemii u dziecka, bo mleko kobiece to nie jest wcale źródło żelaza. Dzieci po ciązy mają zmagazynowane żelazo.

Gość gość
Waga rocznika to 10kg. Dziewczynki mogą ok 9-9,5 ważyć przy urodzeniowej 3200-3600 gram. Pozdrawiam.

Gość gość
Koniecznie radzę ci wybrać się do pediatry. Mój synek też był strasznym niejadkiem i dopiero pediatra pomógł. W Warszawie chodzę do prywatnej przychodni dziecięcej na Aleji Rzeczpospolitej 1. Bardzo polecam :)