Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

becikowe

Polecane posty

Gość gość

Myslicie ze jesli rodze w sierpniu 2015, nie pracuje,maz umowa na 1800zl mamy szanse na nowe becikowe?

Gość gość
Nie bo to wchodzi w życie w 2016

Gość gość
Nowe rozwiązania mają wejść w życie od 1 stycznia 2016 r. Przepisy przejściowe zakładają jednak, że ze świadczeń będą mogli skorzystać rodzice, których dzieci urodziły się przed dniem 1 stycznia 2016 r., w sytuacji gdy nie minęło jeszcze 52 tygodni od urodzenia dziecka (i odpowiednio więcej w przypadku ciąży mnogiej).

Gość gość
a o co chodzi z nowym becikowym? co ma sie zmienic?

Gość gość
ja się załapie, a mam już dziecko bo minie 45 tygodni :) Więc będę siedziała w domu 2 lata, a przez rok będę pobierać 1000 zł. Tylko ciekawe czy będzie się liczyło jeżeli złożę papiery na jednorazowy 1000 zł teraz :)

Gość gość
jak zlozysz na jednorazowe teraz, to chyba nie dostaniesz tego 1000 zl przez rok, ale najlepiej zadzwonic do urzedu i zapytac. Ja mam termin na koncowke listopada, wiec ciesze sie bardzo, ze mnie to obejmie, bo jestem studentka i pracowalam na smieciowce, wiec musielibysmy zyc tylko z pensji chlopaka, ktory ma stala prace.

Gość gość
Mam nadzieję, że to nigdy nie wejdzie w życie - jestem w ciąży i uczciwie pracuję na swój zasiłek macierzyński, a ktoś będzie go dostawał za friko bo do pracy mu się iść nie chce? Co to to nie!

Gość gość
Przypominam, że wybory się zbliżają,....

Gość gość
10:53 - obyś ty nigdy nie była w sytuacji bez pracy - są miejsca w Polsce, w których w promieniu 70 km pr\acy nie uświadczysz. Albo tak jak ja, na śmieciówce. I czym ja się różnię od ciebie, tak samo pracuję tyle że na gorszych warunkach. Zawistna z ciebie menda.

Gość gość
zawistna? najpierw znajdź pracę, a potem planuj dzieci - taka jest kolejność może i ja zawistna menda, ale za to ty pasożyt

Gość gość
a nie, przepraszam - ty pracujesz na śmieciówce i uważam że takim jak ty należy się zasiłek macierzyński chodziło mi o te kobiety, co nie pracują a kasę by chciały przez rok

Gość gość
Kobiety które nie pracują, nie znaczy ze nic nie robią... ja w kazde wakacje pracowałam na śmieciowce a jestem studentką. Studia mam ciężkie i absorbujące, wiec nie jestem w stanie pracować cały rok. Ta pomoc bardzo mi się przyda. Ale i tak na kafe zostane nazwana nierobem...

Gość gość
studentko, najpierw się wykształć, później znajdź pracę, a dopiero wtedy wyciągaj łapy po kasę z zusu

Gość gość
Tylko te becikowe nie bedą wypłacane z ZUSu a z gminy :o dowiedz sie najpierw a pozniej kracz

Gość gość
no widzisz, ja nawet nie wiem, bo z zusu będę miała kasę, gdyż płacę składki, tak czy siak, będzie to kasa państwowa tak się wam spieszy do dzieci na tym bezrobociu a co zrobicie, jak minie rok darmowej kasy? myślicie o tym czasami?

Gość gość
A czy to już pewne że to wejdzie w życie?