Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysiekowe zapalenie ucha

Polecane posty

Gość gość

Wiecie cos o tym,jakie SA rokowania'czy da się wyleczyć?

Gość gość
pewnie że się da...albo antyb. w kroplach (przy małym) albo i doustnym. do tego zbijanie temp. i przeciwbólowo. przy trafionym antyb. jest szybko poprawa. potem dobrze na kontrole do laryng. żeby nie było problemów

Gość gość
Wysiękowe zapalenie ucha nie boli i nie wywołuje gorączki... Jedyny objaw to stale pogarszający się słuch. Płyn gromadzi się za błoną bębenkową.Przerabialiśmy to w zeszłym roku. Przyczyną był przerośnięty trzeci migdał. Usunięto go. Potem synowi założono dreny wentylacyjne które ma do dziś.Jeżeli nie wypadną samoistnie do lipca to zostaną wyjęte pod narkozą. Słuch poprawił się smykowi błyskawicznie a było nieciekawie.

Gość gość
Absolutnie nie należy lekceważyć wysiękowego zapalenia ucha! Koniecznie trzeba udać sie do specjalisty - laryngologa. Ważna jest odpowiednia diagnoza i leczenie. Ja z moim dzieckiem chodziłam do dr Wojciecha Kukwy. Polecam tego lekarza. Ma doskonałe podejście do dzieci i jest świetnym diagnostą.

Gość gość
Moje dziecko wlasnie to przechodzić w dodatku nawrotowe. Spory ubytek słuchu na jedno uszko. Był już w szpitalu, miał zrobiona paracenteze i dostal antybiotyk. Niestety zapalenie cuha powrocilo i znow idziemy do szpitala tym razem na drenaż ucha i usuniecie migdała. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze.