Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajecie dzieciom kieszonkowe?

Polecane posty

Gość gość

Jesli tak to ile maja tego kieszonkowego? Jak czesto i ile miały lat jak zaczęli dostawać pieniądze?

Gość gość
Syn 12 lat - 10 zł tygodniowo. Zaczęłam dawać w zerówce, ale wtedy były niższe kwoty.

Gość gość
Daje raz w tyg ok 5 zl zeby mial na sklepik w szkole bo raz w tyg moga razem z pania "chodzic" i kupowac zeby uczyc sie wartosc****eniadza. Dziecko 8 lat

Gość Babcia 1
Nie dawałam swoim dzieciom kieszonkowego.Otrzymywały wszystko co potrzebowały.Na wycieczki, do kina i ubieraliśmy.Dziś są dorosłymi ludzi i szanują grosz.Swoim dzieciom też nie dają kieszinkowego.Dzieci mają własna kasę, z chrztu, komunii, od babć, wujków itp.

Gość gość
nie dostawałam kieszonkowego

Gość gość
10latka- nie daję. Zbiera do skarbonki to, co dostaje np od dziadków. Jak proszę żeby zrobiła drobne zakupy - na ogół pozwalam jej zatrzymać resztę (do 5zł). Kiedy czegoś potrzebuje albo ma zachciankę (jakiś magazyn, nowy kolorowy długopis, zeszyt do zabawy, czipsy), daję jej pieniądze. Kasę szanuje, wydaje ją z głową, bardzo rozmyślnie.

Gość gość
Mnie się wydaje, że kieszonkowe pozwala na naukę gospodarowania pieniędzmi. Jak wszystko wyda, to nie ma do następnego poniedziałku. Jak chce "większą" rzecz, to musi odkładać na nią.