Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czas na zmiane fryzury, doradzcie

Polecane posty

Gość gość

Mam wlosy cienkie, dlugosc do ramion i mam juz ich dosyc. Szukam fryzury, ktora nadalaby mojej buzi charakteru. Wiem, ze pasuje mi grzywka prosta, kolor tez sobie dobralam-mam teraz miedziany ciemny blond, ktory pasuje mi do karnacji i oczu. Ale zawiodlam sie na fryzjerkach, ktore twierdza, ze szkoda scinac wlosy :( a marzy mi sie bob, przod dluzszy, tyl krotki i grzywka. Mam jednak falowane wlosy, zwlaszcza, gdy na dworze wilgotno. Boje sie tez, ze bedzie efekt tylko po wyjsciu od fryzjera. Czy bede musiala za kazdym razem prostowac wlosy?

Gość gość
Jak włosy są cienkie to krótka fryzura sprawdzi się najlepiej

Gość gość
Mysle ze tak .. Ja zawsze się ścinałam na Boba. Locham taka fryzurę :) ale raz wyprostuje włosy i później za 2 -3 dni po myciu Glowy. Nie prostuje codziennie włosów

Gość gość
tez miałam boba jest super,tyle ze ja mam geste włosy ale mysle ze przy zadkich tez bedzie fajnie wygladac

Gość gość
Tu autorka. Mam okragla buzie, ale i wysokie czolo. tego prostowania sie boje, bo gdy np. pada deszcz, to zadna prostownica na mnie nie dziala, wlosy faluja. ale widzialam w necie i na ulicy tez kobiety z bobem i niewyprostowanymi wlosami. Nigdy nie mialam takiej fryzury, dlatego boje sie zmiany, moj maz woli moje dluzsze wlosy, ale to ja chce sie w koncu dobrze czuc.

Gość gość
Juz u 2 fryzjerek niesmialo pytalam, czy bedzie mi to pasowac, mowily ze tak, ale wg nich szkoda wlosy scinac. Dlugie zawsze mozna w kitka albo w jakis warkocz fantazyjny zaplesc. To podcinalam tylko koncowki i grzywke, bo jak fryzjer nie potrafi dobrac fryzury, zaproponowac zmiany, to ja dziekuje ! Jedna z nich stwieerdzila "ja Pani nie widze w krotkich wlosach", to zapytalam ja czy to jej sie ot tak nie widzi, czy mi nie pasuje, to wtedy odpowiedziala wymijajaco, ze szkoda obcinac. Ale ona ogolnie pojechala po calosci, bo wzielam moja corke, miala wlosy prawie do pasa, ale straszne w pielegnacji, jak ja uczesalam, to zawsze rozczochrana szybko byla, wlosy sie koltunily. I powiedzialam, ze ma malej obciac do ramion i zrobic grzywke (ciagle rosly jej nowe wlosy, wchodzily w oczy, sterczaly). To uslyszalam wywod, ze ojeju, szkoda dziecku scinac, ze dziewczynka powinna miec dlugie, ze co ja na komunie zrobie (swoja droga komunia za 4 lata). a mala wygladala swietnie, sama zachwycona byla i co najwazniejsze, wlosy zaczely sie jej ukladac i nie plataly sie.

Gość gość
Bob jest fryzura uniwersalną. Możesz sobie spokojnie coś takiego zafundować. :-) Jeśli chodzi o wilgoć, to jeśli nie chcesz mieć pofalowanych włosów (chociaż moim zdaniem falowanie jest ok, gorzej jeśli włosy się puszą) to zrób sobie keratynowe prostowanie. Ja chodzę do In Harmony i moja fryzjerka Weronika zrobiła mi takiego boba, że właściwie prawie nie muszę okładać fryzury. :-)

Gość gość
Ogol sobie pol glowy na lyso teraz to hit sezonu. A jak wlosy masz cienkie i liche to na krotko i moze trwala zrobic.

Gość gość
A może spróbuje czekoladowego zabiegu keratynowego - jest super, włosy zachowują swoja strukturę, mogą się np dalej falować, ale za to przestają się puszyć. Albo całkowite prostowanie keratyną winogronowa, to zdecydowanie zmienia wygląd całej fryzury. Przy bobie wygląda super!

Gość gość
A może spróbuje czekoladowego zabiegu keratynowego - jest super, włosy zachowują swoja strukturę, mogą się np dalej falować, ale za to przestają się puszyć. Albo całkowite prostowanie keratyną winogronowa, to zdecydowanie zmienia wygląd całej fryzury. Przy bobie wygląda super! :-)

Gość gość
O, mój stary temat :P Zmienilam fryzjerke i mam już tego boba, od wakacji, scinam tak wlosy regularnie. Wyglada to fajnie, prostuje zaraz po myciu i wysuszeniu, pryskam lakierem i się trzyma.

Gość gość
A gdzie zrobic taka keratynę czekoladową?? Albo winogronową? To są jakies specjalne keratyny? Nie słyszałam o czymś takim...