Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za ile prezent dla kolegi 8latka?

Polecane posty

Gość gość

8letni syn mojego partnera został zaproszony na urodziny. W mailu skierowanym do rodziców, mama małego jubilata napisała "Propozycje prezentów: Lego xxx". Sprawdziłam - zestawy, o których napisała, kosztują 130 - 200 zł. Chłopcy chodzą do publicznej szkoły w Warszawie. Czy to nie za drogie prezenty? Wiem, że lego kosztuje, ale chyba nie samym lego dziecko się interesuje... Na urodziny zostało zaproszonych ok. 6 dzieci, w tym rodzeństwo. "Impreza" odbędzie się w mieszkaniu chłopca. Ani mój partner, ani jego była partnerka nie są zamożnymi ludźmi. Moim zdaniem 150 zł na prezent dla kolegi dziecka to stanowczo za dużo, ale jeśli nie kupimy tego zestawu boję się, że synkowi mojego partnera będzie głupio. Za jakie kwoty kupujecie prezenty kolegom swoich dzieci?

Gość gość
Zdecydowanie za duzo. 50 zl byloby ok! W ogole co to za pomysl z propozycja prezentow? Rodzice tego dziecka sa mocno bezczelni

Gość gość
tak, tylko czy synek mojego partnera nie będzie czuł się outsiderem przynosząc najmniejszy zestaw lego/puzzle czy cokolwiek innego, tańszego?

Gość gość
Kup ten wymuszony prezent. Jak syn bedzie mial urodziny wyslij im takiego samego maila:-)

Gość miła jak zawsze
Po pierwsze to prezent za 30-50 zł a po drugie to ja bym dziecka nie puściła na urodziny co co do których rodzice maja wymagania co do prezentu.

Gość gość
Czyli nie zwariowałam, to mama małego jubilata zwariowała...:) pogadam jeszcze z moim partnerem, ale wiem, że kupno takiego prezentu odbyłoby się kosztem innych (wazniejszych, podstawowych) wydatków.

Słyszałaś o tańszych i dobrych zamiennikach lego? Ja mam Sluban prawie już całą kolekcje militarii, ceny zaczynają się od 15 zł do 100, zależy jaki zestaw, są helikoptery, żołnierze, śmigłowce, czołgi. Może to będzie fajny pomysł :) Swoje kupiłem w sklepie sharg. Bez problemu ich znajdziesz w sieci.

Gość gość
Skontaktuj się z mamami reszty i zróbcie zrzutę na wspólny prezent sugerowany przez mamusię ...no chyba ,że impreza będzie w Mariocie ;)

a czy ten 8-latek lubi grać w gry, czy posługuje się tabletem? może jakaś gra na tablet, fajną opcją jest np. elektroniczna kostka do gry.

Gość laluś55
do 50 zł myślę maks, jakaś drobnostkę na avans.pl są tematyczne zabawki myślę że by się ucieszył z czegoś co jest modne