Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annkaa_82

Testy genetyczne

Polecane posty

Gość Annkaa_82

Czy robiłyście sobie testy genetyczne pod względem zachorowalności na różne choroby? Coś takiego jak zrobiła sobie podobno Joile?

Gość gość
To się nazywa markery nowotworowe, i zrobisz to w większości laboratoriów przy poradniach onkologicznych albo laboratoriach genetycznych (takich, które np. robią też testy na ojcostwo). Wystarczy użyć go0gle i znaleźć takie w swoim mieście.

Gość Annkaa_82
A czy takie badanie kosztuje? Jesli tak to mniej więcej ile? i skąd mam wiedzieć które zrobić, kiedy chciałabym tak ogólnie się dowiedzieć?

Gość Anounimm
Wiesz to zależy można pewne markery zrobić na NFZ ale trzeba mieć skierowanie. lepiej zainwestować i zrobić sobie testy z codeofme.com sprawdzają ok 250 jednostek chorobowych

Gość gość
WON SPAMÓWO! Już ci ktoś uwierzy... Wystarczy minimum pojęcia, żeby wiedzieć, że to NIEMOŻLIWE w obecnym stanie wiedzy! :o

Gość gośćnanfzrobią
To nie są markery,ale bad.gemetyczne. Jezeli wywiad rodzinny jest obciązony nalezy poprosic lekarza rodzinnego o skier.do poradni genetycznej onkologicznej. Ja dostałam takie skierowanie i mam robione badania na NFZ. Genetyk po zebraniu wywiadu decyduje jakie badania.

Gość Yeemi
Wiesz ale ciężko takie skierowanie dostać..dlatego lepiej samemu się o siebie zatroszczyć..A code of me daje taką możliwość.

Gość gość
PRZESTAŃ SPAMOWAĆ tym g000wnianym kodem! Rzygać się chce, wszystkie możliwe fora zaśmieciłaś, spamerska świnio! :o :o :o

Gość Myszza_85
Moim zdaniem dobrze że się o tym mówi/pisze. Nie każdy jest świadomy że mozna w tak łatwy i prosty sposób sprawdzić na własną rękę czy jest się narażonym na zachorowanie na nowotwór chociażby. W Polsce nie ma co liczyć na lekarzy czy szybką diagnozę, trzeba więc samemu się pilnować, code of me to tylko testy dna, które pokazują ryzyko a i tak wszystko jest w rekach nas samych.

Gość gość
moim zdaniem taki spam jest żałosny, debilny i idiotyczny

Gość AnnkakaWwa
Takie testy warto zrobić. Jednak coraz częściej jesteśmy narażeni na rożne choroby, jemy coraz gorzej, coraz mniej uprawiamy sportów, a siedzący tryb zycia sprzyja różnym chorobom. Często po zrobieniu takich testów http://medgenetix.pl/index.php/testy/choroby-genetyczne ludzie dostają motywacji, widzą realne zagrożenie i sporo zmieniają w swoim życiu.

Gość Galicja86
Popieram przedmówcę, sama żyłam w strachu, że własnie mi może się przytrafić rak piersi (jestem w grupie zwiększonego ryzyka), a badanie rozwiało wątpliwości, uspokoiło i teraz pozostają tylko profilaktyczne badania ;)

Gość Marinta
Także uważam, że na takie badania się zdecydować. Można również wykonać je poprzez nfz, ale kolejki są bardzo długie. Uważam, że w zdrowegeny.pl takie badania wykonywane są w szerszym zakresie i można wykonać je bez kolejek. A zawsze warto sprawdzić u ciebie ryzyko zachorowania.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość Malina123a
Też miałam okazję odwiedzić stronę zdrowegeny.pl - masz rację Marinta - czasami lepiej jak najszybciej zadziałać w kierunku badań genetycznych, bo życie jest zbyt krótkie, a kolejki na NFZ bardzo długie... A sama procedura badań DNA jest bardzo szybka z tego, co piszą na tej stronie.