Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy mogę być znów w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

witam pół roku temu urodziłam dziecko, od czasu porodu miałam 2 miesiączki, ponad 2 tygodnie temu powinnam dostać kolejną, ale wciąż czekam. czy możliwe jest żebym znów zaszła w ciążę? czy to może być wina hormonów? czy któraś z Was była w takiej sytuacji? Proszę o pomoc!

Gość gość
Kiedy byłaś ostatnio bzykana?

Gość gość
karmisz piersią?zabezpieczacie sie jakoś?

Mogłaś zajść w ciążę, skoro masz już z powrotem miesiączki. Ja na Twoim miejscu poszłabym do ginekologa, aby to sprawdzić i pomyślała o jakiejś antykoncepcji. Nie wiem czy karmisz, ale jeśli tak to i to nie problem, bo są przecież pigułki bez estrogenów np. limetic, który sama brałam po porodzie. Lepiej się zabezpieczać, niż rozpaczać potem, skoro nie jesteś gotowa na drugą ciążę w tak krótkim czasie.

Gość gość
zabezpieczamy się z partnerem, lecz mimo wszystko brak okresu przywołuje obawy o ciąży

Gość gość
Teoretycznie ciąża jest możliwa, ale skoro się zabezpieczacie na Twoim miejscu byłabym spokojna. Po porodzie cykle mogą być rozregulowane przez pewien czas. Wyznaczaj sobie fazy cyklu, możesz sobie kupić mikroskop owulacyjny, jest niedrogi. Współżyjcie tylko w dni niepłodne, wtedy wpadka będzie niemożliwa

Gość gośćtatuś4ki
Hej wszystko jest możliwe moja zonka 7 miesięcy temu urodziła a po drugiej miesiaczce juz znowu ja zapłodnienilem i czekany na bliźniaki

Gość arkadyjka
Ciąża jest możliwa od czasu jak po okresie porodu można wrócić do współzycia. Wiele jest teorii o tym że karmienie dziecka to wtedy antykoncepcja, albo że warto stosować antykoncepcje niehormonalna. Moim zdaniem warto jednak zapytać ginekologa, bo są tez tabletki , które można braćnawet karmiąc dziecko. Wtedy poziom stresu maleje , wiem po sobie :)

Cześć, przede wszystkim test ciążowy lub wizyta u ginekologa. Jeśli miesiączkujesz, oznacza to że masz owulację, więc możesz zajść w ciążę, nawet jeśli się zabezpieczałaś (żadna metoda nie daje 100% pewności). Łączenie karmienia piersią z brakiem owulacji jest kompletną bzdurą, przez ktorą wpadlo bardzo wiele kobiet. Niektórym kobietom jajeczkownie powraca po miesiącach od porodu, niektórym od razu, więc ryzyko jest zawsze. Jak już pisano powyżej jest wiele metod antykoncepcji, w tym również hormonalnych, które kobiety mogą stosować bezpiecznie nawet tuż po porodzie. Możesz poczytać na ten temat na stronie organizacji kobiecej Women Help Women https://consult.womenhelp.org/pl/page/377/questions-and-answers W razie pytań możesz również napisać do ich lekarzy na adres info@womenhelp.org

Gość monalisssssa
To prawda, ja zaczęłam miesiączkować od razu. Po połogu 28 dni i bach. W trakcie karmienie prezerwatywy a potem vibin, ale są tabletki, które można stosować karmiąc dziecko.

Gość Mirq
Serio? Myślałam, że to ma wpływ jakiś... Jakie to tabletki? Jakieś specjalne są?

Gość turulinka
Ja należałam do tych szczęściar, które okresu po porodzie dostały dopiero po roku. Co do zabezpieczania się to wiem że Limetic to tabletki, które bezpiecznie można brać w czasie karmienia piersią.