Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysokie w obcasach

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam do Was pytanie ;) Jestem 16 letnią dziewczyną 182 wzrostu i zastanawiam się nad kupnem co prawda niziutkich (4cm) ale jednak butów na koturnie. Osobiście uważam, że nie robi to zbyt dużej różnicy, podobnie mówią znajomi, ale mama ciągle podcina mi skrzydła mówiąc, że i tak już jestem za wysoka;/ co o tym sądzisz? Czy tak wysoka dziewczyna rzeczywiście wygląda śmiesznie? Proszę o szczere odpowiedzi :)

Gość gość
To jest śmieszne jak złoty pięćdziesiąt

Gość gość
Kup jak chcesz, 4 cm to niewiele, a jak ktoś będzie miał z tym problem to jego sprawa.

Gość gość
Może źle to ujęłam, bardziej chodziło o dziwnie

Gość gość
Też tak uważam ;) zastanawiam się tylko czy nie będę wyglądać dziwnie jako dziewczyna ze wzrostem 186

Gość gość
Nie będziesz dziewczyną ze wzrostem 186 tylko dziewczyną 182 w butach na koturnie. Idź do sklepu, poprzymierzaj kilka par i jak będziesz się dobrze czuła to kup i nie przejmuj się gadaniem innych.

Gość gość
Tak chyba zrobię, dzięki :)

Gość gość
Nie kupuj naobcasie. Mama ma racje. Przy takim wzroscie zrobisz z siebie żyrafe. No chyba ze lubisz jak inni się smieja i pokazują cie palcem

Gość gość
Zauważ tylko ze ja i bez tego.jestem 'żyrafą" :D

Gość gość
Wiec nie rob z siebie jeszcze wiekszej. chyba nie sądzisz że mama zle ci radzi?

Gość gość
O jeju, a ja jestem niska i powinnam łazić na 12cm szpilach, żeby nie być karłem, ale mam to gdzieś i noszę płaskie buty bo mi tak wygodniej. Jak ktoś się śmieje z innych to w nim jest problem, a nie w tych z których się śmieje.

Gość gość
Nie sądzę ze robi mi za złość, ale chyba wszystko jest dla ludzi :)

Gość gość
Żeby Nie być karłem? 155 wzrostu to nie karzeł ;) i to jest wzrost częściej spotykany u ddziewczyny niż 182

Gość gość
Myślę, że sama oceń jak wyglądasz :) Masz skarb, bo nie musisz nosić butów na obcasach i masz długie nogi :) A jak masz ochotę to czemu masz nie założyć ;)

Gość gość
Ja mam 158 cm wiec chodzę w 12 cm obcasach. Mam fajną pracę i musze się jakoś prezentować. Skoro tobie nie przeszkadza co inni robią to chodz na wysokich obcasach

Gość gość
a twoi rodzice ile mają wzrostu?

Gość gość
Ja mam-175 wzroitu i nosze15cm. szpilki nikt sie nie :-) smieje

Gość gość
Mama 174, tata 187/8, a Co?

Gość gość
Zazdroszczę odwagi ;)

Gość gość
Myślę też, byś nauczyła się mieć własne zdanie. ;) To Ci w życiu pomoże i mówię to życzliwie ;)

Gość gość
182 to skarb? Chyba zartujesz. Przeciez aby wyglądać elegancko kobiety zakładają buty na wysokich obcasach. Jak myślisz, jak wygląda autorka w 12 cm szpilce? Lepiej byc nizszy bo zakladasz obcas i juz jestes sporo wyzsza

Gość gość
Według niektórych 160 u kobiety to bardzo niski wzrost. Moja koleżanka ma 183 i nosi buty na koturnie, właśnie takie jak autorka chce kupić 4-5cm, NIKT się z niej nie śmieje, nikt tego nigdy nie komentował. Ja czasem słysze żarciki, że jestem kompaktowa bo wśród moich znajomych jestem najniższa. Nie mam z tym problemu, bo nie mam kompleksu niskiego wzrostu, mimo że mam 158 i dla niektórych zwłaszcza na kafe jestem karłem z krótkimo nóżkami i nie powinnam wychodzić z domu bez szczudeł.

Gość gość
Mam własne zdanie, tylkoakurat w tym indywidualnym przypadku Chciałabym też poznać Zdanie innych.;)

Gość gość
noś i się nie przejmuj. wyróżnianie się z szarego tłumu, to nic złego, a długie nogi robią naprawdę ogromne wrażenie i wcale nie jesteś jakaś strasznie wysoka- sama mam 175 i wolałabym już twój wzrost niż mieć poniżej 170

Gość gość
Dzięki za miłe słowa ale nie oszukujmy się- jestem bardzo wysoka ;)

Gość gość
no jestes, ale widzisz- ja np z moim 175[wiem, ze nie ma porównania do ciebie] bez obcasów czuję się juz nie bardzo, a niestety muszę czasami w płaskich chodzić, najlepiej i najatrakcyjniej sie czuję w butach mając powyżej 180. moja figura zresztą znajduje duże uznanie w otoczeniu, więc z tobą może byc podobnie- nie garb się, bądź pewna siebie i będzie ok