Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _tomek

jaki dobry tablet kupić 10 calowy za 600 zł ?

Polecane posty

Gość _tomek

proszę o porady

Gość gość
podłączę się pod pytanie... mam stary wysłużony, chociaż sprawny laptop sony. Chciałabym "coś" małego, takiego na wyjazd, do torebki, ale też w domu do skorzystania na szybko. Nie jestem wymagająca i dużo nie korzystam - przeglądam strony www, sprawdzam pocztę, czasami robię przelewy. Nie znam się kompletnie na sprzęcie a w sklepie, gdzie pytałam polecono mi tablet za 2tyś. To drogo... Może ktoś doradzi mądrzej? Proszę o poważne wypowiedzi.

Gość gość
też ostatnio kupowałem, przeglądałem co najlepszego można wyrwać, testy opinie czytałem, rankingi i za tą kase to zdecydowanie polecam tablet Colorovo CityTab supreme 10 cali 3G ogólnie kosztuje ciut drożej bo około 700zł, ale za tą kase nic lepszego nie wyrwiesz, ma windowsa 8 (no chyba, że jesteś androidowcem czy iOSowcem, wtedy ci to nie przypasi, ale dla mnie ten windows śmiga fenomenalnie, mam też porównanie do lenovo yogi 2 z windowsem i w obu ten system świetnie sie sprawdza), modem 3G ma, ja użytkuje z internetem orange, karta 35gb kupiona na alegro za 67zł śmiga aż miło :) do tego 4 rdzeniowy procek intela poczytaj sobie o nim, ja uważam że warto

Gość gość
bardzo Ci dziękuję, ten yoga oglądałam na allegro, ale nie wiedziałam na co zwracać uwagę a może mogłabyś mi powiedzieć jak wygląda kwestia internetu w tabletach? gdzieś pisali o LTE i starterze /?/ ja już jestem "starej daty", mam w domu router i korzystam z wifi, jak to wygląda w tabletach?

Gość _tomek
chciałbym 10 calowy tablet z technologią LTE i Windowsem 8 do 700 zł, co polecacie ?

Gość gość
Dziękuję, już wiem mniej więcej o co chodzi. A czy muszę brać abonament? nie ma takiej karty np. za jakąś większą kwotę i na jakiś określony czas czy pojemność? czy ma to znaczenie czy windows czy android? wiąże się to z dodatkowymi kosztami użytkowania?

Gość gość
z tym internetem z play czy innego salonu to chyba cie pogięło albo liczyć nie potrafisz, albo śpisz na forsie i masz wszystko w d***e, tak jak pisałem wyżej, ja kupiłem kartę 35gb z orange za 67zł i normalnie tą karte wysłali mi listem pocztą, wsadzasz ją do tabletu i śmiga, dodatkowo na tablecie mam zainstalowany program NetWorx który 'zlicza' ilość danych przy użyciu modemu (oddzielnie może zliczać dane z wifi, ale to mam wyłączone) i wiem ile transferu już zużyłem, a po za tym zawsze mogę wyjać tą karte, wsadzić do telefonu wstukać kod i sprawdzić ile transferu mi pozostało. Ten transfer mogę wykorzystać przez ponad rok, bez żadnych dodatkowych kosztów, w momencie kupna sprawdziłem ją właśnie w telefonie i na karcie było ponad 35GB, czyli za tą cenę koszt internetu to 67zł/35 = 1,90zł za 1GB! to nigdzie takiej oferty normalnie nie dostaniesz, w tmobile masz 1GB za10zł! i to musisz wykrozystać w ciągu miesiąca bo inaczej ci przepadnie

Gość gość
Ja tez polecam tablety Lenovo. Cenowo sa ponizej konkurencji a technicznie nic im nie brakuje. Do codziennego normalnego uzytku calkowicie wystarcza.

Gość gość
tak, wtedy dokupisz sobie np. tą orange, bo te 500MB co oni dodają niby w gratisie to jest tyle co nic, raz dwa to wykorzystasz

Gość gość
czyli mogę karty wymieniać niezależnie od sieci? telefon mam w plusie od kilkunastu lat, na abonament, ale wolałabym nie wiązać się kolejną umową. A wszelkie kwestie związane np. z aktualizacjami czy pobieraniem będą realizowane w ramach karty?

Gość _tomek
a 7 calowy z LTE i Win8 za 600-700 zł dostanę ?

Gość gość
Bardzo Ci dziękuję i gościowi, który podawał link do karty też. Już wiem co mam kupić, nawet nie będę więcej szukała. Nie wiem czy sobie ze wszystkim sama poradzę, ale może powolutku rozpracuję ;-) jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam.

Gość gość
Tylko ipad lub iPad mini

Gość jegomosc5
Miałam kilka tabletów i powiem wam że widać mega różnicę jeśli chodzi o baterię i tak: kupując samgunga za 1300 zł wiadomo masz świetną baterię i chodzi jak złoto, zupełne inny ekran i procesor. Natomiast testowałam kilka modeli za 300 i 500 zł i powiem wam że nie widziałam różnicy, dlatego też tak jak tu radzą http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-tablet-z-wytrzymala-bateria/1335/ przede wszystkim patrzeć na pojemność baterii i procesor. Przy tak niskiej kwocie jak 500 czy 600 zł to naprawdę cudów nie będzie, to taki tablet jak dla dziecka :)

Gość gość
Zajrzyj sobie tutaj http://digitalmobiles.pl ja tam kupowałam swój telefon i jestem bardzo zadowolona z obsługi i z telefonu. Myślę, że bez większego problemu znajdziesz coś co będzie dla Ciebie najlepsze.

Gość gość
Teraz ceny tabletów są niskie, a to fajny gadżet dla nastolatka, tak mi się wydaje :) albo smartwach ? Wejdź na avans.pl tam coś znajdziesz na prezent fajnego

Gość SaineK
Najlepiej rozejrzeć się w sieci i popatrzeć na zestawienia tabletów, ale za taką kwotę można kupić nie taki zły sprzęt. Tablety mają dość ograniczone możliwości: http://maxmag.pl/do-czego-najlepiej-najwygodniej-wykorzystywac-tablety/ ale przydają się w podróży czy podobnych sytuacjach, no i łatwiej je transportować i schować nawet do torebki.