Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

głupie pytanie o wakacje na wyjeżdzie

Polecane posty

Gość gość

mam pytanie: co robicie jak wyjeżdżacie na wakacje? bo w hotelu nie ma co siedzieć, więc tylko plaża i smażenie się na słońcu? a co z dziećmi, nie nudzi im się tyle godzin w jednym miejscu, czy nawetr zwiedzać? może to głupie pytanie, ale prosze odpowiedzcie.

Gość gość
Albo wypoczywamy przy basenie albo na plaży. Dziecko bawi sie piaskiem, buduje zamki itp. A przy basenie sa animacje dla dzieciaków wiec z nich korzysta. Poza tym bawi sie z innymi dziecmi. Oprócz przebywanie w hotelu jeździmy po okolicy wypożyczonym autem, chodzimy na długie spacery po okolicy itp.

Gość gość
To pytanie wcale nie jest takie głupie :) Zależy w jakim wieku masz dzieci. Jak mniejsze szukasz miejsca gdzie jest plac zabaw dla dzieci, a dla większych jakieś sportowe atrakcje typu korty, świetlice itp. A nawet baseny. Są całe ośrodki wczasowe, które mają w/w. Spokojnie można wypożyczyć rowery, albo zabrać je ze sobą. Jak pogoda średnia to można pozwiedzać okoliczne zabytki. Jeśli chodzi o plażę to dzieci dają radę siedzieć na niej cały dzień. To co będziesz robić na wakacjach i gdzie będziesz nocować (domek wychodzi trochę drożej, ale lepszy niż hotel) to też zależy od zasobności portfela. Jeśli mniej zasobny to można zrezygnować z wyżywienia w restauracjach (trzeba wtedy mieć aneks kuchenny, można gotować samemu) na rzecz biletów do muzeów, atrakcji wodnych itp.

Gość gość
Spacerujemy tyle ile mamy ochotę i korzystamy ze wszystkich atrakcji które nam okolica oferuje. Wyjeżdżam w maju z dwójką dzieci i planujemy zwiedzić np. fokarium na Helu i oceanarium w trójmieście, przejechać sie nawet gdzieś dalej żeby zobaczyć latarnie morską, no generalnie wszystkie obiekty które nas zaciekawią, a jak sie zmęczymy to wrócimy do hotelu i będziemy siedzieć ze znajomymi i grać w karkasone a dzieci sie będą huśtać na huśtawkach i kopać piłke

Gość gość
wypoczywamy tzn 10 godzin leżymy na kocu/ lezaku? i nie nudzi się Wam i dziecku kilka/ naście dni pod rząd to samo?

Gość gość
Ale żadna z nas trzech nie napisała, że leży plackiem nad wodą 10 godzin. Każda z nas napisała, że jeździ po okolicy, zwiedza, spaceruje. Nie, nie nudzi się. Dzieci ogólnie uwielbiają wodę, a czas spędzony w falach baaardzo szybko leci. Na plaży też się super śpi :) Tylko trzeba się jakoś przykryć, żeby słońce nie spaliło.

Gość gośćop
Jak planujemy wyjazd to wybieramy hotel gdzie jest mini aqua park więc już syn jest zachwycony. Poza tym w hotelu zwykle jest mini klub gdzie są organizowane zajęcia dla dzieci. Wybieramy wycieczki które oprócz zwiedzania oferują coś atrakcyjnego dla dziecka jak np. mini zoo , delfinarium czy spływ pontonem dla rodzin z dziećmi. Jest wiele możliwości na wakacjach i nigdy nie słyszałam od syna, że mu się nudzi.

Gość gość
szczerze? raz tylko byliśmy na wakacjach z biura, i nigdy więcej. Nuda, jeszcze raz nuda. Gdyby wyjazd trwał 3-4 dni, byłoby ok. Ale trwał 1o dni i myślałam, że mnie szlag trafi, do wyboru tylko hotel lub basem koło hotelu, ewentualnie zatłoczona plaża, na miasto niebezpiecznie wyjść bo to muzułmański kraj a ja nie zamierzam owijać się szmatami. Dzieciak miał dość chlapania się w wodzie/ bawienia piaskiem. Lepiej pojeździć w różne miejsca niż siedzieć w jednym.

Gość gość
Tak to jest jak sie wybiera najtańsze wakacje (obstawiam Egipt) a nie patrzy na inne czynniki. Ja zanim zdecyduje sie na wyjazd na wakacje czytam o kraju do którego jadę, poznaje miejscowe zwyczaje i nie jestem zdziwiona ze "musze owijać sie szmatami" :/ Wybieram hotel w dobrej lokalizacji, atrakcyjna miejscowość, na miejscu wypożyczam auto i zwiedzam okolicę. I nie jestem przykuta do hotelu. A nawet jeśli bym trafiła na totalne odludzie to tez bym się nie nudziła! Nudzą się tylko nudni ludzie ;)

Gość gość
Ani Tobie, ani dzieciom na pewno nie będzie się nudzić, jeżeli wybierzecie jakąś wycieczkę z tego biura: www.pantur.pl. Co roku jeżdżę z nimi na wakacje i zawsze wracam po prostu zachwycona! A moje dzieci też w tym czasie świetnie się bawią, np. na organizowanych przez nich obozach tematycznych, gdzie oferują wiele rozwijających, plastycznych, aktywnych zajęć. Dla starszych są ogniska, dyskoteki, zwiedzanie, plażowanie. Naprawdę oferują niezłą frajdę dla dzieciaków, ale też dla dorosłych, ich programy są bardzo atrakcyjne. Mają wczasy zagraniczne, ale też w kraju, właśnie tematyczne. A teraz właśnie byłam z nimi na Majówce i było po prostu super. Polecam!

Gość lunia9
my wyszliśmy z założenia że cudze chwalicie swego nie znacie i przerzucamy się na Polskę. W tamtym roku byliśmy w Kotlinie Kłodzkiej. Jest tam co robić i zwiedzać. Korzystaliśmy też ze spływu kajakowego organizowanego przez Ski-raft. Bardzo fajna zabawa, nawet dla dzieciaków. Trasa bezpieczna a wrażenia niezapomniane :)

Gość gość
Bo Polska to piekny kraj tylko pogoda w kratke a ja np mieszkam w zimnym kraju o deszczowym lecie wiec jestem spragniona slonca i ciepla dlatego omijam wakacje w Polsce ale nigdy bym nie pojechala sie wczasowac do muzulmanskiego kraju , Europa tez ma swoje perelki