Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy deserek to osobny posilek dla 6m dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Czy jest to osobny posilek I podac go po ok 3 godz od obiadku? Czy jest to czesc posilku i pidac go np po godzinie? Dopierobede rozszerzac diete dziecka, bo jest na piersi i mam full pytan

Gość mamaolka26
Tak to osobny posiłek dla takiego malucha podaj go około2h od obiadku zalezy tez ile zje tego obiadu.Ja czasem i po godzine podawałam. Jak maszjakies pytania to chetnie pomoge

Gość gość
Moje dziecko było szybko glodne po deserkach. Zawsze po godzinie dostawał mleko.

Gość mamaolka26
a dodam własnie że po deserkach jak pisałam wyzej mama synek dojadał pierś najadałsię wręcz samym mlekiem po tym.

Gość Jedynaczka4
Jakie deserki podajesz dziecku? Też mam malucha pół roczku dlatego jestem zainteresowana.

Gość gość
Jeżeli karmicie wyłącznie piersią to najpierw... Nie wcześniej niż w 5 nie później niż w 6 miesiącu zaczynamy wprowadzać gluten. Czyli np gotujemy ciutkę kaszy mannej w wodzie, następnie mieszamy ze swoim pokarmem i tak podajemy dziecku. Potem stopniowo rozszerzamy dietę wprowadzając tu ważne... WARZYWA. I stopniowo gdy dziecko będzie już jadło zupki -jarzynkę to można gotując ją zagęszczać ją odrobiną manny. Potem starte jabłuszko... deserki, soczki...mój syn skończył 4 miesiące. Schemat żywienia jest chyba w każdej książeczce zdrowia dziecka. Ja zaczynam z tym glutenem za miesiąc. Na razie sama pierś v:-)

Gość mamaolka26
Nie ma reguły że do 6mc pierś.Mój też na piersi tylko przybierał super a jak miał4,5mc zaczełam odciągać mleko i mu podawać z kaszką ryżową łyżeczką albo w butli w nocy to samo bo się nie najadał. Potem kończyło sie na tym że od 5 mc pił każde mleko zagęszczane kaszką ryżową albo kleikiem. 5,5mc wprowadziłam marchewkę i warzywa od 6 mc owoce

Gość gość
Ok, dziekuje. Mam jeszcze jedno pytanie, gdy juz dziecko bedzie jadlo obiadki, deserki i kaszki, to czy tonie bedzie za duzo posilkow bezmlecznych? Bo mam zamiar robic kaszki holle bezmleczne na wodzie. To wyjda 3 posilki bezmleczne na dzien.

Gość gość
a co do glutenu to jutro ruszamy z manna. Ile razy podac manne, zanim bede dodawac do zupek?

Gość gość
Ja jeszczenie podaje deserkow, mala ma 5m i na razie zbieram info :-)

Gość gość
Celem jest karmienie tylko piersią przez pierwsze 6miesięcy. Tak mówi światowa organizacja zdrowia. Każda matka karmi jak uważa. Mój synek nie ma takiej potrzeby. Urodził się duży a w wieku 4 miesięcy ma na wadze 8,5 kg, więc mi się nie śpieszy v:-)

Gość gość
Celem jest karmienie tylko piersią przez pierwsze 6miesięcy. Tak mówi światowa organizacja zdrowia. Każda matka karmi jak uważa. Mój synek nie ma takiej potrzeby. Urodził się duży a w wieku 4 miesięcy ma na wadze 8,5 kg, więc mi się nie śpieszy v:-)

Gość gość
Raz dziennie zanim z zupką .to takie zastrzyki mają być z glutenu a nie raczej aby dziecko się najadło v:-)