Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ubiór dla 10 latka na wesele

Polecane posty

Gość gość

w czerwcu idziemy na wesele do mojej kuzynki i zastanawiam się jak ubrać syna-10 lat.Czy musi być ubrany "na galowo" tj.spodnie na kant,biała koszula,krawat itp. ?Czy wypada,żeby miał jakieś eleganckie spodnie,koszule w kratkę i niekoniecznie czarne garniturowe buty? pomóżcie

Gość gość
Moim zdaniem wersja nr 2. Elegancko, lsdnie, schludnie ale bez przesady

Gość gość
10 latek na wesele galowo? a co to jego wesele czy coś? nie rób dzieciakowi traumy i ubierz tak żeby nie było problemu podliczyć potem na koszuli ilość potraw które zjadł na spółke z psem czy kotem

Gość gość
Skoro Państwo młodzi nie zaznaczyli w zaproszeniu, jaki rodzaj stroju obowiązuje, to ubierz go jak chcesz. Widocznie państwo młodzi nie przykładają do tego większej wagi, w innym przypadku by zaznaczyli, ż obowiązuje strój galowy/elegancki itp

Gość gość
Hm...a to wesele to w stajni? czy jakim przytulisku? :O

Gość gość
JEszcze nigdy nie widziałam na zaproszeniu ślubnym adnotacji odnośnie stroju gości :D

Gość gość
ja mojego 5latka na wesele nie zabieram, ale na ślub idzie i nie mam zamiaru go ubierać na galowo. przejde się chyba do c&a tam kiedyś mieli takie komplety: spodnie jakies z materiału, koszula w krate lub w paski i pulower lub sweter. a jak bedzie gorąco to oczywiscie bez.

Gość gość
My jedziemy za 3 tygodnie na wesele. Syn ma 9 lat. Ubiera dżinsy, błękitna koszulkę polo i trampki. Nie wcisne go na kilka godzin w spodnie w kant, wyprasowana idealnie biała koszule i wyjściowe buty, bo będzie mu niewygodnie. Jedziemy na wesele właśnie do gospodarstwa agroturystycznego ze stadnina koni.

Gość gość
Swojego syna zdecydowanie ubrałabym elegancko, w białą koszulę, ciemne spodnie, eleganckie buty i krawat. 10 lat to nie niemowlę tylko rozumny chłopak, niech się uczy, że wesele to impreza, na którą się chodzi w odświętnym stroju.

Gość gość
Ja mam też 5latka i właśnie strój kupiłam mu w c&a . Spodnie z materiału + koszula z krawatem + sweterek. Dokupiłam do tego fajne pasujące trampki. Wygląda to super. Idealne na taka okazję

Gość gość
Ja tam swojego syna (11lat) uczę, że są okazje kiedy należy być eleganckim. Niech się chłopak uczy jakichś zasad kultury, obycia jak się chodzi w garniturze, jak się je w takim stroju, jak się chodzi w eleganckich butach. Bez przesady to nie jest jakiś mały dzidziuś, a potem wyrastają takie melepety w adidasach i ani krawata nie potrafią zawiązać ani garnituru sobie dobrać, nauczone przez mamusie bylejakości. Nie wiem czemu miało by mu być niekomfortowo w garniturze czy koszuli? czy wy to z plastiku kupujecie? bo ja z wełny i bawełny. Nie zamierzam się do trzydziestki nad nim roztrząsać jak nad niemowlakiem. Zresztą on sam już lubi tak się ubrać od czasu do czasu.

Mój syn ma 9,5 lat . Mamy wesele w czerwcu i na jesień.Na oba pójdzie w garniturze od komunii . Męczarnia ? A niby jaka :D ? Marynarkę na sali ściągnie i będzie śmigał w spodniach i koszuli :P Moim zdaniem garnitur lub eleganckie spodnie , koszula i buty to najbardziej odpowiedni strój na ślub i wesele ,dla tak dużego dziecka.

Gość gość
Bylam na wedelu kilks tyg temu i bylam w szoku. Dzieci wlasnie okolo 10 lat na galowo byly i fajnie to wygladalo. Moja ma 1,5 roku i tex byla w eleganckiej sukience a dziec***anny mlodej porazka. Wyvladaly jakby z podworka przyszly. Corka PM lat 9 leginsy skarpetki i tramki do tego zeykla koszukla jak po domu ( moja nawet do piaskownicy jest lepiej ubrana) a syn 2 lata w dresie! Sa fajne ubrabia juz dla roczniakow nibybgalowe a wygodne. A 10 latek wytrzyma w koszuli kilja godz niech sie uczy ze w polo to na podworko moze isc a nie na impreze

Gość gość
Mojego kuzyna matka tak ubierala wszedzie byle wygodnie na wesela komunie itp wiecznie byl w dzinsach trampkach i polowce. Dzis ma 27 lat jak go zobaczylam na qeselu kuzynki padlam. Trampki dzinsy z dziurami i kosUlka polo zielona jak burak wygladal ale jak go nikt nie nauczyl to normalnw

Gość gość
hehe twoja 1,5 to miała prawo być nawet i w drese :P ale fajnie, że ją ubrałaś na galowo. Przecież galowy strój to nie znaczy, że jest niewygodny sztywny i z jakiegoś sztucznego materiału no ludzie! Ja też syna 1,5 roku ubralam ostatnio w białe koszulo-body, czarna muszka, pulower szary na to i granatowe spodnie z materiału ale szyte jak dżinsy i czarne półbuty :) normalnie śmigał w tym.

Gość gość
Bardzo jestem ciekawa jakiej traumy moze dostac po zalozeniu eleganckiego ubrania☺?

Gość gość
ja pierniczę... :O teraz to wszystko traumą będzie dla dzieciaka...weźcie się ogarnijcie,baby,bo żal ,jak się czyta niektóre wypowiedzi...taaaa,i terapię mu od razu załatw,bo jak z tym żyć????

Gość gość
gość dziś Tak, takie są efekty, bo dziecku się krzywda stanie jak założy koszulę i spodnie od garnituru raz na ruski rok :o Kuzyn mojego męża 24 lata i to samo ostatnio na weselu hahaha wydeptane i obdarte dżinsy przy piętach, koszulka zwykła włożona w spodnie i adidasy :P lałam ze śmiechu :P

Gość gość
gość dziś koszula w kratkę, spodnie materiałowe i pulower to może nie jest galowy strój ale w miarę elegancki i jak najbardziej się nadaje tym bardziej, że to berbeć jeszcze i nie powiesz mi, że byś go na podwórko w to ubrała :P Porażką są ciuchy podwórkowe :o to już lepiej nie brać dzieciaka wcale.

Gość gość
Trauma dziesięciolatkowi się zrobi od białej koszuli? hahaha padłam :P no i jeszcze nie widziałam kotów ani psów na przy stołach sali weselnej, jedzących z talerzy gości :o nie każdy robi wesele w chlewie czy oborze jak ty :P

Gość gość
10 lat chłopak to już tak w miarę na galowo powinien być może niekoniecznie marynarka zaraz ale koszula krawat jakiś sweter rozpinany na to, spodnie eleganckie i buty też.

Gość gość
skoro chłopaka chcecie ubrać w dżinsy, trampki czy jakieś sandały do skarpet lub adidasy, to dlaczego dziewczynki nie ubierzecie w koszulkę, leginsy .. tylko zawsze dziewczynki na weselach w sukienkach są? Czyli wychodzi na to, że matki ubierają córki jak modelki, jak do jakiejś sesji (często niewielki makijaż, sukienka, zawsze ładne buty),a chłopaka to można ubrać w cokolwiek... Jak już ktoś nie ma garnituru dla 10 latka, to przecież mogą być granatowe sztruksy, biała czy błękitna koszula, do tego odpowiednie buty. Mogą być też dzinsy od biedy (jak już się innych nie ma), ale grafitowe, bardzo cieno granatowe, ale nie jakieś jasne, podwórkowe czy powycierane.. I kobitki dbajcie o buty dla chłopakó... bo jak widzę ich na imprezach czy przedstawieniach szkolnych dziecko w spodniach od garnituru i szkolnych poprzecieranych "kapciach", albo adidasach, to nie wytrzymuję.. przecież to żałośnie wygląda.. jakoś dziewczynek na uroczystości w adidasy nie wbijacie.. zawsze wystrojone, a chłopak to byle jak ubrany..

Gość gość
na weselu dziecko powinno być ubrane "na galowo" czy to 1 miesięczne czy 10 letnie,jest to uroczystość na tyle ważna, zazwyczaj kościelna gdzie obowiązuje takie a nie inny strój, nawet ludzie ze wsi to wiedza a te które tu piszą o pulowerkach i trampkach nie wiem skad sie urwały,masakra jakas co za buractwo

Gość gość
5-latki ubrane w spodnie materiałowe, koszule i sweterek, jak najbardziej tak! byle nie jeansy!! 10-latka ubrałabym na galowo, bo byłoby mi wstyd, że ja i mąż wystrojeni a dziecko by wyglądało jak z imienin od cioci