Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to źle jezeli półtoraroczniak...

Polecane posty

Gość gość

... nie nasladuje zwierzatek?? Mowi oczywiscie inne slowa, nasladuje pralke czy czajnik a wlasnie z tymi zwierzakami ma problem...

Gość adsadsa
Wg. mnie nie skoro próbuje naśladować inne dźwięki. Ale zaraz się znajdą matki, których 18 m-czne dzieci mówiły pełnymi zdaniami i robiły siku do nocnika :D

Gość gość
Kazde dziecko jest inne , nie ma co porownywac.

Gość gość
Dokładnie, każde jest inne. Mój półtoraroczniak naśladuje zwierzęta bez problemu. Ale np za Chiny nie chce mówić "nie" mimo tego, że umie. Podobnie jak potrafi powtórzyć już większość słów, ale i tak na wszystko woli mówić "kaka", dopiero jak jej powiercę dziurę w brzuchu to zmuszę ją do gadania ;) Nic się nie martw.

Gość gość
mój naśladuje zwierzęta ale ludzi to już nie :classic_cool: tj. nie mówi ;)

Gość gość
Moze bardziej go interesuja np ta pralka czy auta, a zwierzeta mniej, dlatego ich nie nasladuje :) moj starszy syn w tym wieku piszczal z zachwytu, gdy widzial traktor czy koparke, a mlodszy olewa pojazdy i na spacerach zaglada sasiadomprzez furtki w poszukiwaniu kut, kotow i psow. I to odzwierciedla sie w ich "mowie" nie przejmuj sie, dzieci sa rozne :)

Gość gość
Mialo byc kur

Gość gość
Mój półtoraroczniak naśladował zwierzęta jak miał 7-8 m-cy, teraz zaczyna składać zdania, 3-5 wyrazowe, mówi bardzo wyraźnie )oprócz sz, cz, dz, nie przekręca wyrazów, nie zamienia liter), na nocnik nie robi - od tego są w tym wieku pieluchy, zacznę go odpieluchowywać jak skoczy 2 lata. Czy to źle, że Twój tego nie robi? Nie! I co to za głupie pytanie? Porównywanie swoich dzieci przez przewrażliwione matki to jakaś paranoja...