Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzinne z Niemiec

Polecane posty

Gość gość

do osob,ktore skladaly wniosek o zas rodzinny w Niemczech-ile czekaliscie na rozpatrzenie i decyzję?

Gość gość
5-6 lat zależy od Landu , znam takich co czekają już 6 rok i nic

Gość gość
I bardzo dobrze hihi :)

Gość gość
Serio tak dlugo?a jak dostales pozytywna odpowiedz,kase za te 6lat jednorazowo na konto?

Gość gość
6 lat? Bzdury. Fakt,często trzeba tego pilnować i się upominać,dzwonić itp.,bo mają tam burdel niesamowity. Ja o tym nie wiedziałam i dopiero po ok 1,5 roku dostałam,bo niby im się papiery zgubily,ale wyplacili wszystko wstecz. Dużo ludzi długo czeka,ale nie 6 lat. Choć sama mam znajomą,która odebrała zaległy Kindergeld za 12 lat.:-) Tylko ze ja mieszkam w Niemczech,nie wiem jak to jest jeśli ktoś chce te pieniądze będąc w Polsce.

Gość gość
żadne bzdury , ale fakt ! kiedyś dostałem za 5 lat z góry , teraz koledzy czekają już kolejny rok a i to nie wiadomo czy dostaną w takiej kwocie jak być powinno bo się ponoć przepisy od stycznia 2015 zmieniły

Gość gość
hej, czy ktoś załatwiał Kindergeld w De z pomocą biura www.euro-punkt.pl? Podobno dobrzy są.

Gość gość
Tak, Euro Punkt OK. Na ich stronie www.euro-punkt.pl sobie poczytaj, jak załatwiają takie formalności.

Gość gość
od 2016 roku do uzyskania Kindergeldu potrzebny jest tzw. Steueridentifikationsnummer dziecka, czyli numer identyfikacji podatkowej. Dzieci urodzone w Niemczech mają taki numer nadawany automatycznie, te poza Niemcami, już nie. Ciekawe czemu reklamujący się tutaj o tym szczególe nie wspominają. Czyżby z pełną świadomością chcieli po prostu wyłudzić od naiwniaków z Polski jakąś kasę za załatwienie czegoś, czego załatwić się nie da?