Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urodziłam synka 4 tygodnie temu, czy już możemy się kochać z mężem?

Polecane posty

Gość gość

miałam wywoływany poród, założony cewnik, a przy skurczach partych zrobili mi cesarkę, bo spadło tętno dzidziusia. czy mogę już zacząć współżycie? bardzo się boję, ponieważ w trakcie wywoływania porodu co jakiś czas lekartze sprawdzali czy coś z szyjką macicy zaczyna się dziać..to badanie było strasznie bolesne. pierwszy stosunek po porodzie będzie tak bolał?

Gość gość
ja bym jeszcze poczekała po cesarce

Gość gość
A u ginekologa na kontroli byłaś?

Gość gość
nie wiem jak po cesarce to wyglada.Ja rodzilam sn. kochalam sie z mezem po 3 tygodniach nie krwawilam nic mnie nie bolalo, ale to nie bylo jeszcze "to" po tych 6 tygodniach połogu sex był ok. Wszystko zależy od tego jak ty sie czujesz i czy jestes gotowa na zbliżene tam :)

Gość gość
ja i mąż mamy wielką ochotę na sex, muszę się masturbować, żeby nie było takiego napięcia aczkolwiek boję się podświadomie bólu

Gość gość
ja kochałam się 2 tyg po cesarce, ale bałam się orgazmu, bo jednak macica była rozcięta i zszyta..

Gość gość
ja poczekałam 6 tygodni do wizyty u ginekologa tam dowiedziałam się, że wszystko jest ok, dostałam tabletki anty dla karmiących piersią i oficjalne pozwolenie na współżycie ;)

Gość gość
zboczone królice :O nie możecie się wstrzymać tych połogowych 6 tygodni? tak trudno odczekać, dać organizmowi dojść do siebie? jak tu czytam o tych co się bzykają już po 3 tygodniach to mi się niedobrze robi :O

Gość gość
to nie tylko cesarka ma znaczenie... czy współżyłaś w czasie ciąży również... psychika też robi swoje.. inaczej ma kobieta, która kochała się nawet w 9 miesiącu ciąży (nieważne czy raz na tydzień czy raz na 1,5 miesiąca), a inaczej taka, która tego nie robiła np. os 2-3 miesiąca ciąży w ogóle.. Im dłuższy czas abstynencji tym gorzej dla psychiki... gojenie się ran po cięciu cesarskim czy nacięciu krocza swoją drogą, ale lęk przed współżyciem, przed bólem swoją drogą.. Każdy przypadek jest inny, ale niestety najczęścięj to jest mało komfortowe, coś tam boli, coś tam ciągnie... na pewno trzeba dojść do siebie... Decyzja należy do Ciebie.. możecie próbować, przecież jak stwierdzisz, że to jednak nie to, że jednk nie chcesz, zawsze możecie odpuścić..

Gość gość
10:37 - ale co cie obchodzi, kto, gdzie i kiedy? ty mozesz czekac nawet 10 lat i ja nie bede krytykowac, bo nic mnie to nie obchodzi 🖐️

Gość gość
po coś wyznaczono te 6 tygodni chyba, prawda? mniej więcej tyle trzeba by organizm doszedł do siebie jak chcecie to ****ajcie się już tydzień po porodzie, niech szwy pękają - tylko nie żalić mi się potem na forum

Gość gość
Skoro autorka pyta czy może zacząć współżyć to powinna to pytanie zadać lekarzowi na wizycie. Tutaj na forum nikt nie sprawdzi czy wszystko jest ok.

Gość gość
wiesz kto to jest autorko lekarz ?? moja odpowiedź z mężem nie ale z kochankiem możesz..... kolejne idiotyczne prowo jak normalny człowiek szuka odpowiedzi na ważne pytania na forum skoro sa specjaliści !!!!!!!!!!!! I jakaś idiotka to przeczyta i będzie robić to samo oraz stosować podane przez idiotę wskazówki !!!