Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szpital Bonifrartow w Katowicach

Polecane posty

Gość gość

Do mam rodzących w tym szpitalu. Proszę o opinie. Niebawem będę rodzić i właśnie tam się wybieram. Wśród moich znajomych szpital ma dobre opinie. A jakie wy macie ?

Gość gość
Oczywiscie, że szpital Bonifratrow. Przepraszam za literówkę.

Gość gość
mnie się ten szpital kojarzy ze sprawą Lilki.

Gość gość
Ja pytam o mamy, które tam rodziły, a nie opinie osób postronnych. Poza tym temat dziewczynki jest dla mnie kontrowersyjny, więc nie chce wywoływać tutaj dyskusji na jej temat.

Gość gość
Ja rodziłam rok temu. Zamieściłam bardzo obszerną opinię w serwisie "gdzie rodzić" (pewnie go znasz a jak nie to wygooglaj). Nie mam czasu się rozpisywać więc tylko bardzo krótko: - Mega długi czas oczekiwania na przyjęcie na IP (chyba 3 godz). - Warunki lokalowe bardzo dobre. Wszystko nowe, łazienki w każdej sali. Zresztą można zobaczyć na ich stronie zdjęcia. - Poród (cc planowane) wspominam dobrze. Miły personel. Bardzo szybko nieprzerwany kontakt z dzieckiem (praktycznie 20 min po cc). - Opieka po CC wzorcowa ale ja miałam PŁATNĄ(!!!!) położną, zapłaciłam 500 zł za 12 godzin opieki. I ta położna wspaniale się mną zajmowała. - Opieka późniejsza i panie z noworodków wspominam nie za dobrze. Potem jeszcze miałam incydent wynikajacy z błędu przy zszywaniu i musiałam dzień później mieć zabieg w narkozie :-/ Mam bardzo mieszane uczucia co do tego szpitala. Kolejnego dziecka bym tam nie poszła rodzić.

Gość gość
Uważajcie, bo zaraz pewien Pan, jeśli pozytywnie wypowiecie się o porodzie w tym szpitalu, wpadnie i zacznie głosić, ze jesteście pracownikami szpitala, jesteście z jakiejś agencji PR szpitala itd.

Gość gość
To już wolność slowa nie ma ? Każdy ocenia według siebie. Ja mam dobre zdanie o tym szpitalu. A odnośnie tego pana szkoda, że tak nie walczy o to, aby kobiety badaly się pod kątem infekcji. To jest jedno z podstawowych badań w ciąży.

Gość gość
Dziewczyny, uważajcie na słowa, bo zaraz pewnien pan tu przybędzie i zacznie Was pozwami straszyć :D Moja znajoma rodziła w tym szpitalu i była bardzo zadowolona, ale szczegółów nie znam. Mogę z nią później pogadać :)

Gość gość
Moja kuzynka tam rodziła. Chwalila opiekę w czasie porodu i po nim.

Gość gość
Ale co to w ogóle za durna dyskusja? Dziewczyna pyta o opinie na temat szpitala. Jestem jedyną osobą która napisała merytorycznego posta a reszta plecie bez sensu o sprawie w ogóle nie związanej z tematem. A jeszcze gwoli uzupełnienia to chyba nie ma szpitala który by miał same pozytywne albo same negatywne opinie. W każdym szpitalu pracuje masa ludzi i to oni (każdy z nich pojedynczo) przyczyniają się w dużej mierze do opinii. Ja trafiłam na osoby pomocne i fajne a także na takie które olawaja pacjentki i są niemiłe. Z jednej strony cc przebiegło sprawnie, szybko a z drugiej potem okazało się że sknocili przy zszywaniu i przyszyli mi dren które potem mi na siłę chcieli wyrywać (bolało jak s/l/u/r/w/y/s/y/n) a jak się wydarłam na poł szpitala to dopiero wpadli na pomysł że coś jest nie tak i mi w narkozie usuwali.

Gość gość
Dzięki za opinie.

Gość gość
O co chodzi z Lilka?

Gość gość
Nie możemy napisać o co chodzi, bo nas ktoś jeszcze pozwie

Gość gość
Ja rodziłam w tym szpitalu w marcu i jestem bardzo zadowolona. Z opieki położnych, lekarzy, warunków szpitalnych itd. Nie ma właściwie nic do czego mogłabym sie doczepić. Jesli kiedyś przyjdzie mi rodzic drugie dzuecko to na pewno tam :) także polecam bardzo. A rodziłam 1 raz, wiec i w sprawie porodu i opieki nad noworodkiem byłam zielona a otrzymałam tam wiele pomocy :)