Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bolesne skurcze przepowiadajace a porod

Polecane posty

Gość gość

Czy byly bardziej bolesne a moze takie same ja od tyg odczuwam dosc bolesne skurcze brzuch sie napina pozniej zaczyna bolec w dole brzucha prpmieniuje na kregoslup a ba koniec czuje okropny ucisk na uda ..tak tez jest do porodu?

Gość gość
tak, dokladnie takie ja mialam tylko, ze te przepowiadajace bolaly ale tak normalnie a porodowe hm.. no to zeby Cie nie straszyc napisze ze "ociupinke" bardziej :D

Gość gość
a w ktorym tc jestes? moze zaczyna juz sie cos dziać?

Gość gość
36/37 z usg 36 tc

Gość gość
Tu autorka najbardziej boli mnie ucisk na uda albo na ktoras z nog jakby mialo mi ja rozerwac

Gość gość
wiesz co no, ja mialam takie skurcze od32tc a urodzilam w 38 ale jak byl dzien wlasnie w ktorym maly sie urodzil to bolalo przeokropnie, naprawde, wiedzialam, ze to ten dzien nastapil :D i w udach tez mnie bolalo a podczas porodu to juz w ogole.. oczywiscie kazdy POROD JEST INNY! wiec nie pisze tego zeby Cie straszyc czy cos. ale to co opisujesz to ja mialam w dzien porodu tylko ze bolalo bardzo ze nawet chodzic nie moglam a lezac to zwijalam sie z bolu przez caly dzien bo dopiero w nocy urodzilam. jesli cosCie niepokoi to zawsze mozesz pojechac na IP, powiedziec np.ze nie czujesz ruchow albo cos i Ci zrobia ktg i bedzie wiadomo czy np.cos sie nie zaczyna

Gość gość
No to ja autorka ja wyszlam tydz ,temu ze szpitala i mialamskurcze do 80 nawet do 100 ale byly nieregularne a rozwarcie hmm nie wiem jeden lekarz. Mowil. Ze zew i wewn. Na palca i szyjka miekka skrocona ale z tylu ,a teraz. Jak mam te skurcze i ucisk na nogi uda to nie ukrywam boli . Dosc mocno nie nastawiam sie na to ze nie bedzie bolalo wiec mnie nie straszycie -)A co do innych objawow to chyba to ze mam klucia w pochwie i one sa duzo bolesniejsze jak te skurcze. A w nocy to mam wrazenie jakby dzidzia wkrecala sie mi w krok i zaczynaja sie te bolesne klucia

Gość gość
Jak dlugo moga wystepowac te skurcze ? Zanim urodze nie ukrywam ze boje sie ze urodze w domu bo nadal bede myslala ze to przepowiadajace . Za kazdym razem jak zaczynaja lapac sa max do 3 godzin i przechodza a ja juz nie wiem jak je liczyc cY odliczac jak zaczyna lupac w krzyzu ? Nie zawsze mnie lupie czy jak zaczyna brzuch byc twardy? Wlasnie to nie boli hehe juz nie wiem przepraszam ze wam zawracam glowe ale to moja 1 ciaza.

Gość gość
nam na szkole rodzenie mowili tak, ze jesli skurcze sa, wez sobie nospe, ciepla kapiel, odprez sie, jesli beda nadal i beda mialy jaka kolwiek regularnosc nalezy sie zglosic do lekarza

Gość gość
Podbijam -)