Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZRAZY (sos)

Polecane posty

Gość gość

Kochane, pomozcie. Pieklam wczoraj zrazy wołowe, ktore dostalam od cioci. Niestety sos wlasny jest niejadalny, sama sól! Chcialabym chociaz zrazy uratowac (tez sa pewnie slone), tylko doradzcie jak zrobic sos jesli wyleje ten w ktorym sie dusily? Nie chce uzywac gotowego sosu z torebki. Pomóżcie prosze!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kup jakis dobry rosol wolowy(gotowy) rozrob maki z woda/dodaj troche smietany posol jak trzeba i pop/ieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćD
jeśli masz pod ręką to podsmaż trochę cebulki pokrojonej w kostkę na złoto ,można dodać też pokrojonego kiszonego ogórka ,sos baza- rozcieńczyć( nie dodawaj całego sosu ),sól zniweluje dodanie pokruszonego chleba i śmietanka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zlej ten jak nazwałaś sos własny dodaj go trochę jako bazę,dolej trochę wody,podgotuj chwilę,dodaj z pół szklanki słodkiej śmietanki kremówki,zmiel w młynku suszone grzyby leśne i dodaj kilka łyżek tego proszku,wybornie pasują do mięsa wołowego,dopraw do smaku dodając po trochu tego"sosu własnego".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×