Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilona7777766666666666

Zaskórniki nie dają mi żyć! Help!

Polecane posty

czesc dziewczyny, Otóż nie wiem co robić, jakich kremów używać i kosmetyków aby nie pojawiały mi się kolejne wagry :( Problem jest taki, że mam (wydaje mi sie) cere mieszaną, ponieważ skóra na policzkach czesto mi się łuszczy i widać skórki, natomiast czoło, nos błyszczą się i są problematyczne, w tych miejscach mam dużo zaskórników, małych ropnych grudek, na policzkach mam bardzo rozszerzone pory i prawie ciagle są zatkane, oczyszczam je a za jakiś tydzień znowu problem wraca, znów mam masę wagrów :( Nie wiem co robić, mam tak odkąd pamiętam, ale dopiero od niedawna walczę z tym, lecz jak dotąd bezskutecznie. Na szczescie duże czerowne pryszcze zdarzają się u mnie rzadko, ale te zaskórniki zawsze, mam cala twarz w wagrach, najgorzej na policzkach :( co robię nie tak? Moja pięlegnacja wygląda tak: demakijaż wykonuję zaczynając od oczyszczenia oczu dwufazowym płynem do demakijażu oczy nivea, następnie płyn micelarny tołpa do cery tłustej i mieszanej, później mimo zastosowania płynu myję twarz żelem - aktualnie under twenty dla cery trądzikowej, później tonizuję twarz tonikiem z garniera z ekstraktem z pestek winogron, później wklepuję krem - ostatnio jest to krem z la roshe posay effaclar duo plus. Rano natomiast albo przemywam twarz samym tonikiem albo dodatkowo żelem. Później nakładam lekki krem nagietkowy Sylveco i makijaż. Co robię nie tak w mojej pielegnacji, że ciągle tworza się zaskorniki?? Naprawdę mam tego dość, ciagle muszę je wyciskać bo jak nie zrobię tego to twarz staje się szorstka i te czarne kropki są bardzo widoczne, natomiast jak je usunę to twarz robi się gładka. Niestety one nawracją, mam je wszędzie :( pomocy.....

Gość gość
Ostatnio kosmetyczka mi wyciskała przed zabiegiem green peel pełno wągrów.

Gość gość
ja tez bardzo chetnie sie dowiem, bo mam ogromny problem. uzywam kosmetykow dla cery tlustej z kwasami i nic nie pomaga. dodam jeszcze,ze sie nie maluje za czesto wiec skora ma jak oddychac

Ja, gdy tylko nie muszę, bo nie nigdzie nie wychodzę, też się nie maluję. 2 dni w tygodniu to minimum u mnie, więc chyba nie tak źle. Jeśli ktoś kto ma wiedzę chciałby się wypowiedzieć, pomóc i doradzić to byłoby super :)

Gość gość
Używam zelu Garnier do tradzikowej cery, do tego dosypuje korundu (do kupienia np.na zrob sobie krem) nakładam piane ubita z 1 bialka (trzymam az zacznie skora szczypac, ok 10-15 minut) przecieram tonikiem z garniera (do tradzikowej) na to krem z olay-a. Raz w tygodniu seria kwasem migdalowym 40% z bielendy.

Gość gość
tez mam problem probowalam wszystkiego mam caly nos w wagrach na policzkach tez

Gość ana ana ana
odstaw kosmetyki. Przemywaj twarz rano i wieczorem ciepłą, przegotowaną wodą. Po tym tonik o naturalnym składzie (np. antybakteryjny ziaja med) lub hydrolat kwiatowy. Na koniec krem odżywiający, nawilżający cerę o naturalnym składzie. Druga ważna rzecz to odżywianie. Odstaw nabiał (cały nabiał), cukier, przetworzone produkty. Zamiast tego dużo warzyw - zielenina, brokuły, pomidory, papryka.. zdrowe tłuszcze, ziarna np. dynia, slonecznik, sezam, węglowodany złożone.. Poczytaj o tym w necie. Spróbuj tak postępować przez np. miesięc - nic nie tracisz. Ja doszłam do tego po 11 latach zmagania się z trądzikiem. U mnie odstawienie całego nabiału diametralnie poprawia cerę. Mam nadzieję, że Ci pomogłam. Powodzenia :)

Gość gość
gość dziś tez mam problem probowalam wszystkiego mam caly nos w wagrach na policzkach tez Zrob maseczke z zelatyny, dziala jak plaster na wagry, wyciaga z korzeniami :p Szukaj w necie przepisu Na to maska z piany z bialka jaja i tonik :)

Mogą pomóc dobre maseczki do włosów, mi osobiście pomaga maseczka z efektem diamentowej mikrodermabrazji z Bielendy, ona wygładza i przy regularnym stosowaniu nie pojawiają się zaskórniki

Gość gość
sratku pustynny, przestań SPAMOWAĆ! Od tygodniu reklamujesz tu w każdym możliwym wątku tę srajendę!!! :o

Siostra miała peeling chemiczny SPa peel clasic jeśli chodzi o zaskórniki już po 1 zabiegu czarne kropeczki bieleją i widać fajny efekt, wcześniej była na na usunięciu laserem, poprawa była po jakimś czasie niestety zabieg trzeba powtarzać.

Gość gość
iq oszustwo!!! W "waszym" wątku już wyszło, żeście naciągacze, to teraz inne zaśmiecacie? Proszę: www.f.kafeteria.pl/temat/iqface-opinie-p_5884 783/3

Gość gość
moja bratowa miala ten sam problem i przez dlugi czas nic nie mogla sobei z tym poradzić ale ostatnia znalazła fajny salon u nas w bierutowie- beauty expert. babeczka zrobila jej zabieg oczyszczajacy i nie dosc ze cera od razu wygladała lepiej to jeszcze efekt fajnei sie utrzymywal. wiadomo ze dbaac nadal trzeba, ale nie sadze ze poradzisz sobie z tym samymi kremami.