Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktos ogladal ten reportarz o mleku matki jako szczepionce na raka i cukrzyce?

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy warto poswiecic na to czas. Ogladala ktoras? Dowiedzialyscie sie czegos nowego. Chodzi mi o ten reklamowany reportarz na kafeteria.tv.

Gość gość
a coś ty! tu tylko aferki, wyzwiska, komentowanie cudzego życia. Macierzyństwem się żadna nie interesuje o czym świadczy brak odpowiedzi na takie tematy jak twój. Pierwsze słyszę o tym reportażu ale chętnie się zapoznam choć nie mam dzieci jeszcze :)

Gość gość
A może by tak ktoś sięgnął do słownika ortograficznego? :o

Gość gość
no dobra, wszyscy wiemy że mleko matki jest naj naj, ale nie oznacza to że dzieci mm dostają syf i na bank będą miały raka. Nie emocjonuj się.

Gość gość
Nie, nie oglądałam, a szkoda. Nie mamy jeszcze dzieci, ale odwiedzając szwagierkę w Niemczech,zaraz po porodzie drugiego dziecka zapoznaliśmy się z cudownym działaniem kobiecego mleka. Pojechaliśmy na jej prośbę aby zająć się starszym dzieckiem podczas jej pobytu w szpitalu. Mlekiem matki przecierane były oczy, pępuszek, pupcia maluszka - żadnych kremów ani innych medykamentów nie stosowano. Starsze dziecię poraniło sobie kolana ucząc się jazdy na rowerze, położna jemu również przyłożyła wacik nasączony mlekiem matki. Ranki goiły się w ekspresowym tempie. Co mnie zadziwiło? To, że pielęgnacja polegała tylko na jednym środku - mleko matki, na wszystko, ale z doskonałym rezultatem. Jak zaznaczyłam, dzieci jeszcze nie mamy, ale już wiem, że pokarm matki to nie tylko wygoda, więż z dzieckiem ale i również najlepszy specyfik na zdrowe dziecię. Pozdrawiam - Agata z Mazur

Gość gość
Nikt nie ogladal?

Gość gość
Byłam karmiona piersią przez 11 miesięcy i mam cukrzycę typu 1. Jak widać, "szczepionka" nie zawsze skuteczna.

Gość gość
Dlatego probuje sie dowiedziec, czy warto pozniej wejsc na kompa i obejrzec czy to strata czasu. Tytul jest dosc chwytliwy ale nie wiem, co jest w tym reportarzu. Pomaga to kp czy nie?

Gość gość
Fragment , ''Badania udowodniły, że dzieci karmione mlekiem mamy w przyszłości będą mniej narażone na choroby nowotworowe i cukrzycę. Ich poziom inteligencji ma szansę być wyższy niż rówieśników przyjmujących sztuczny pokarm. Zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) niemowlę powinno być karmione wyłącznie mlekiem matki przez pierwsze pół roku życia.'' oraz utrzymanie go do drugiego roku życia dziecka, a nawet dłużej, wprowadzając od szóstego miesiąca życia dziecka również karmienie dodatkowe.

Gość wifigdańsk
autorko mimo iż temat mi nieobcy a wrecz miły i na czasie jak dla mnie to coś mnie strasznie zakłuło jak przeczytałam twój tytuł i, mimo, że jestem uczulona na podstawowe ortografy to nie napiszę " Tobie juz takie mleko nie pomoże"... tak z ciekawości-zauważyłaś,czy to wina klawiatury? pozdrawiam.

Gość wifigdańsk
autorko piszesz "Nie wiem czy warto poswiecic na to czas". przeciez on trwa 3 MINUTY! 3 min nie poświęcisz na zaspokojenie ciekawości?

Gość gość
Pisalam z pracy z telefonu, nie mam polskich znakow. Nie chcialo mi sie odpalac kompa po powrocie do domu dla 3 min reportarzu. Dzieki za odpowiedzi na temat.