Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rezygnacja z kp a depresja

Polecane posty

Gość gość

mam problem ze sobą. byłam zdecydowana żeby nie karmić piersią, tzn karmilam 2 tygodnie żeby dziecko ściągnęła siare a później już mm. synek ma 6 tygodni a ja zaczynam mieć coraz.większego doła z tego powodu ze zrezygnowałam z karmienia piersią. mam wrażenie że coś mu odebrałam. w 1 piersi nie mam już nic mleka a z.drugiej lecą jakieś kropelki. zastanawiam się czy nie pobudzić jeszcze chociaż tej jednej piersi. nie wiem a.może oszalalam. ciągle o tym myślę, jest mi przykro I ciągle myślę że jestem okropna matka. :-(

Gość gość
O ile dziecko bedzie chcialo ssac przystawiaj do obu, moze sie uda.

Gość gość
jest taki sprzet medela sns który pobudza laktację

Gość gość
Dlaczego zrezygnowalas? kup laktator i pobudzaj, moze sie uda. Gdy dziecko nakarmione przystaw jeszcze do piersi, moze jeszcze possie

Gość gość
nie wiem czemu, pomyślałam że będzie mi łatwiej- mi wie szczerze więc nie ocenuajcie mnie zbyt surowo proszę- ze mam starsze dziecko i będę mieć czas dla niego, ze będę wolna i będę mogła skoczyć do pracy, no argumentów miałam bez liku a teraz ciągle o tym myślę i mając mi się chce ze zmarnowalam pokarm, jestem zła na siebie nic mi się nie chce. synek ma problemy jelitowe- podejrzenie nietolerancji laktozy a mu wyciskamy jak nie kropkę to te mleka, żałuję mam wrażenie ze godz skrzywdzilam :-(

Gość gość
że mu wciskam te mleka- przepraszam za błędy

Gość gość2529
Dziewczyno najpierw zrób porządek z sobą. Jeśli faktycznie masz depresję to ona niekiedy wiąże się z farmakoterapią i wtedy dziecka karmić piersią nie wolno. Po za tym ta choroba ma to do siebie, że "dziś" czujesz się winna że nie karmisz, a "jutro" będziesz się już czuć winna czegoś innego.

Gość gość
Jezeli ma podejrzenie nietolerancji laktozy to i tak chyba najrozsadniej przejsc na mm tylko takie,ktore bedzie mogl pic,dla alergikow. Z kp bedzie Ci ciezko. Dieta itd Chociaz jesli masz miec wyrzuty sumienia,ze cos odebralas dziecku i dola z tego powodu to sprobuj pobudzic laktacje. Przystawiaj dziecko czesto,do tego kup laktator i pobudzaj,pij herbatki laktacyjne.

Gość gość
tez tak mialam a po kilku miesiacach sie ciesze. Dziecko zdrowe i szczesliwe.. za duzo forum czytasz