Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która rodzi w maju?

Polecane posty

Gość gość

Jak się czujecie? Mam termin na 13 maja, brzuch już mega nisko. Odkąd się obniżył, czuję się o niebo lepiej :D

Gość gość
Ja mam na 12 jest masakra.

Gość gość
urodziłam w tamtym roku 30 maja. Łezka mi się kręci w oku na wspomnienie tamtych chwil. Pozdrawiam Was i życzę szczęśliwych porodów.

Gość gość
Ja odczuwam strasznie bolesne skurcze juz od 2 tyg i mam klucia w pochwie

Ja też mam termin na 13 maja. :) A jak się czujesz? Jakieś obiawy zbliżającego się porodu oprócz niskiego brzuszka?

Gość gość
ja tez mam termin na maj, męczy mnie straszliwa zgaga i skurcze, a reszta dolegliwości jakoś mniej dokucza, choć czuje się jak słonica

Gość gość
Wy tez macie klucia w pochwie?

Gość gość
Jak odczuwacie skurcze i gdzie

Gość gość
ja je czuje w brzuchu tzn, brzuch staje się twardy i się napina

Gość gość
Ja tez mam takie napinanie brzucha i ona nie boli gorej jest jak schodzi nizej zaczyna bolic podbrzusze i. Mam ucisk.na uda ..mam je do 3 godz max i ustaja

Gość gość
mnie na szczęście te skurcze nie bolą, ale przyjemne to nie jest, zwłaszcza że pojawia się zarówno jak coś robię, jak i leżę

Gość gość
A.macie jakies rozwarcie?

Gość gość
Tak was czytam i pisze ze wychodzi na to ze ta moja ciaza tylko jakas dziwna jest bo tylko ja swoje objawy podaje i dolegliwosci kurcze az sie zaczynam bac porodu skoro i skurcze mnie bola i klucia mam . I rozwarcie tez mam . A to wasze 1 ciaze moja pierwsza i mam 24lata ola.

Gość gość
To ja autorka. Mam skurcze, ale odkąd brzuch się obniżył to jest ich mniej. I czuję nacisk na szyjkę, gdy dużo chodzę. Szyjka skrócona, bez rozwarcia. To moja druga ciąża.

Gość naaomi
Ja mam termin na DZISIAJ :) miałam wcześniej problemy w & mies bo mi się szyjka skracała, więc miałam się oszczędzać i leki ... a teraz wychodzi na to że maluszkowi i wygodnie w środeczku i ani widzi wychodzić. Moje objawy ... schodzący czop w częściach (czysty bez krwi), jestem strasznie śpiąca lub mam nagłe "zastrzyki adrenaliny" przy których mogłabym samochód przenieść. Czuje kucie głęboko w pochwie i dość często twardnieje mi brzuch na niecałą minutę. Czuję również (podczas wstawania albo innych czynności) ból jak przy okresie i bolą mnie plecy ( krzyż, a właściwie jakby korzonki). Ale wszystko to co opisałam to nic bo akurat dzisiaj byłam u mojego lekarza i stwierdził że mam w sumie tydzień na poród a jak do 22.05 nie urodzę to do szpitala i to bez gadania ... Nie może mi określić czy urodzę w najbliższym tygodniu bo w sumie szyjkę mam skróconą i rozwarcie na palec ale to wcale nie świadczy że szybko urodzę bo taki stan mam od tygodnia i nic się nie zmieniło. Pozostało mi tylko czekanie ...