Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Styl życia

Żona dostała awans w pracy i stanowisko za £40k rocznie, ale i tak chcemy wracać

Polecane posty

Gość Styl życia

do kraju. Jednak kasa to nie wszystko. Czy to jest normalne podejście do życia w dzisiejszych czasach?

Gość gość
jak sie ma kase to wtedy faktycznie wydaje sie, ze kasa to nie wszystko. jestem przekonana, ze po powrocie jak bedzie gorzej z kasa zyciowe przekonania szybko sie zmienia.

Gość Styl życia
Po tylu latach na emigracji to kasy mamy aż nadto, rzekłbym. Stąd też taki mam dylemat.

Gość gość
Moze i kasa to nie wszystko, ale z tego co piszesz to zona dostala tez awans to znaczy ze ja cenia w pracy. Zarabiajac 40 tys to chyba tez musi miec dobra prace. A czy po powrocie do Polski taka tez znajdzie? Czy odrazu bedzie miala satysfakcjonujace stanowisko? Czy przestawi sie latwo na system pracy w Polsce?

Gość gość
wróćcie tu na starość jak już uciułacie parę dużych baniek. Wracać tu teraz, w młodym wieku, to szczyt głupoty.

Gość KLSANC
40k rocznie to niezbyt duzo wiec w sumie moze lepiej zarobicie w Polsce

Gość gość
A co mnie obchodzi wasze podejście? Żyj tak, żeby ci było dobrze, i żeby innym z tobą dobrze było. Na forum nie musisz o tym meldować.

Gość gość
przecież to prowo!!!

Gość gość
"A co mnie obchodzi wasze podejście? Żyj tak, żeby ci było dobrze, i żeby innym z tobą dobrze było. Na forum nie musisz o tym meldować." O Jak cie nie obchodzi to po co czytasz i sie udzielasz? Zazdrosc???

Gość gość
Jak macie jakiś dobry pomysł na siebie w pl to wracaj cie , a j a k nie to lepiej zostancie bo po powrocie d o pl można się szybko rozczarować. .

Gość gość
no pewnie, że prowo, i to wiadomo czyje...

Gość gość
Wiadomo ze to tepe prowo ale pomimo tego nie ma sie czym chwalic ja mam kolo 34 i wydaje mi sie to bardzo malo czyli 40 to nawet nie srednio Ale fakt kasa to nie wszystko wiec zadaj sobie pytanie po co tu jestes z zona dlaczego tak dlaczego tu tyle czasu jestescie skoro wolicue byc w pl ... to nielogiczne na waszym miejscu pracowalbym w pl za minimum w zyciu nie wyjechalbym do anglii co z wami ludzie?!

Gość gość
A co powiecie na 10-13 tys funtow brutto rocznie? Skoro 40 k to mało ...?!?!

Gość gość
Dla niekotrych leszczy proste ze to wyglada jak prowokacja. Nigdy tyle kasy na oczy nie widzieli, i zapewne predko nie zobacza. Sam w tamtym roku podatkowym mialem zarobione ponad 50k, i musialem czesc Child Benefitu zwracac.

Gość gość
nie z tego powodu prowokacja, leszczu :D

Gość gość
50 tys zarobil a nawet nie rozumie na czym prowo polega co za kartofel :D

Gość gość
Hehe co za dwa głąby powyżej.