Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seks przed ślubem? Naukowcy przestrzegają

Polecane posty

Gość gość
waliłem z 20 panien przed ślubem, teraz mam żone ponad 10 lat, i innych nie potrzebuje, ona też miała z 20. Wszystko gra.

Gość gość
weź pod uwagę co ma wpływ na "stabilność" związku. Ludzie którzy chcą czekać do ślubu są z zasady bardziej religijni, mają mniejsze libido i "mocniejsze" (chociaż głupie) zasady. Tacy ludzie mają większe prawdopodobieństwo tkwienia w związku nawet jak nie będzie udany. Nie trzeba abstynencji seksualnej żeby umieć rozmawiać.

Gość gość
Ale doznania seksualne i trwałość zwiazku jest lepsza niz ktorzy przed robia :)

Gość gość
mniejsze libido? moze nie sa napalencami zeby uprawiac seks

Gość gość
tak, dokładnie to samo powiedziałeś, mają oboje mniejsze libido więc nie będą narzekać na kiepski seks.

Gość gość
Nie maja mniejszego libido tylko nie wmawiaja sobie ze trzeba uprawiac seks. Kobiety oddajac sie szybciej w zwiazku nabijajac sobie statystyki twierdzac ze sie szanuje? To dlaczego mało jest trwałych zwiazków? Facet przeleci kobiete w zwiazku i idzie do innej

Gość gość
jeżeli seks nie jest dla nich istostny to mają mniejsze libido. Ja sobie nie wyobrażam bym w "związku" w którym nie ma fizycznej intymności. Nie wyobrażam sobie też udanego seksu z facetem który chciał czekać do ślubu. To wielkie czerwone światło dla mnie.

Gość gość
bo sie nie szanujesz :) proste? To ma byc *****czem sypiac z kazda w zwiazku tlumaczac sie szanuje? Namawiajac na seks?

Gość gość
Seks tylko po ślubie to fantazja idiotów życiowych.

Gość gość
Lubie spróbować towar nim go kupie, tyle w temacie.

Gość gość
a co mają moje potrzeby do szanowania się? ;) Nie żyjemy w sredniowieczu, seks to normalna część związku. Nigdy też nie namawiałabym kogoś do seksu ze mną. Albo się podobam, albo nie, jak nie to o czym w ogóle rozmawiamy?

Gość gość
Badania naukowe były że trwały zwiazek jest jak dłużej z tym czekasz/trzymasz? Milosc a seks to dwie rozne sprawy :) i nie ma obowiazku uprawiac w zwiazku

Gość gość
A ty ile masz ze takie teorie masz? Zachorujesz na ciazke chorobe albo bedziesz miala wypadek to facet cie zostawi, nie pomoze bo np. nie bedziesz zdolna do seksu i prosto cie zostawi tak mezczyzni kochaja

Gość gość
Choroba to choroba, sytuacja na krótą nie ma się wpływu. Też nie zostawiłabym faceta tylko dlatego, że jest chory. Nie związałabym się jednak z kimś o kim wiedziałabym od razu, że nasze życie seksualne będzie porażką.

Gość gość
A jakby miala wypadek? na wozku inwalidzkim facet by pewnie zostawiłbym kobiete bo tak kocha :D i sobie pojdzie do innej :)

Gość gość
albo by nie zostawił, poza tym nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale osoby niepełnosprawne nadal mogą uprawiać seks ;)

Gość gość
A ty ile masz lat? ze piszesz takie bzdury?

Gość gość
do kogo mówisz?

Gość gość
gość dziś Do ciebie?

Gość gość
najwyraźniej dużo więcej od Ciebie skoro zdaję sobie sprawę z takich oczywistych rzeczy jak seks osób niepełnosprawnych. Właśnie dowiedziałaś się czegoś nowego o życiu, nie musisz dziękować.

Znam wiele par, które czekały z seksem do ślubu i nie widzę żeby przeżywały jakiekolwiek kryzysy i rozwody. Z drugiej strony znam też wiele które nie czekały i niestety są już po rozwodzie. Czy jest jakiś związek jednego z drugim nie wiem, ale jakoś tak to się układa.

Gość gość
Chodzilo mi ogólnie, że piszesz takie bzdury? Zobacz co tutaj kobiety pisza, zdradzil mnie, przeleciał a poszedł do innej 80% tematów? Skad sie to bierze?

Gość gość
no i co z tego? Kobiety też zdradzają, co nie oznacza, że absolutnie każdy będzie zdradzał.

Gość gość
ludzie kiedyś w ogóle nie uprawiali seksu!!!!

Gość gość
Maria - bardzo możliwe, że czekanie do ślubu i późniejsze udane małżeństwo to wyniki tego, że np. oboje są bardzo religijni.

Gość gość
PRzeciez te badania naukowe mowia trzymasz? wieksza szansa przetrwania zwiazku? z milosci jest? bo kto bedzie czekal tzw *****cz rok czy dluzej? nie myslisz o seksie to nie bedzie ci sie chcialo uprawiac seks nawet w zwiazku :)

Gość gość
nie, te badania pokazują tylko, że jest związek między przekonaniem "seks po ślubie", a późniejszym udanym związkiem (a przynajmniej trwałym). Sam fakt, że nie będziesz uprawiać seksu nie sprawi, że małżeństwo będzie udane.

Gość gość
Dlatego najlepsze kandydatki na zony to dziewice. Ja ozenie sie tylko z dziewica albo w ogole sie nie ozenie bo nie chce puszczalskiej szmaty. A jak ktos chce to jego sprawa.