Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boję się jeszcze nic nie przytyłam

Polecane posty

Gość gość

A jestem już w 27 tygodniu ciąży. Czy powinnam się martwić?

Gość gość
a jaka była Twoja waga przed ciąża i jako wzrost ?

Gość gość
170 cm i 62 kg czyli waga w normie.

Gość gość
to może zapytaj lekarza, jeśli z dzieckiem wszystko dobrze, wyniki badań w normie to pewnie nie ma sie czym martwić. To dziecko ma przybierac na wadze a nie Ty wiec nie martw sie na zapas :)

Gość gość
Lekarz mówi że ważne że nie chudne. Ale wiesz jak porównuje jak kobiety typa w tym czasie już po 6, 10 kg a ja nic i się denerwuje

Gość gość
A jesz dla dwojga czy jest tyle żeby nie przytyć? Bo juz znam jedna co jadła jedno jajko i brokuła na śniadanie i potem cały dzień nic...

Gość gość
Jem normalnie. Potrafię zjeść nawet dużo słodyczy w ciągu dnia. Nawet fast food ów sobie nie odmawiam.

Gość gość
no wiec nic tylko sie cieszyć :) jesteś szcześciarą masz fajna przemiane materi i tyle

Gość gość
Jeśli dziecko rozwija się prawidłowo i rośnie, a lekarz mówi, że jest w porządku nie denerwuj się niepotrzebnie. Też tak mam. To moja trzecia tak wysoka ciąża. Do 26 tygodnia nic nie przytyłam, tzn najpierw schudłam, a w 26 tygodniu dopiero miałam wagę z przed ciąży. Teraz jestem w 33 tc i przybrałam 5 kg (z czego dziecko wg. usg waży 2100g). Poprzednio było tak samo. Zaczęłam przybierać od 7 miesiąca i do końca ciąży przytyłam ok 8 kg. Wolałabym więcej bo potem karmiąc jeszcze schudłam i źle się z tym czułam, ale nie miałam na to wpływu, bo nie odmawiałam sobie jedzenia i brałam witaminy.