Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wklesle sutki a karmienie piersia

Polecane posty

Gość gość

Czy ktorejs mamie udalo sie karmic dziecko majac male praktycznie nawet niebplaskie ale.wklesle sutki ktore nigdy nie.wychodza??? Moje dziecko slizga sie po piersiach nie ma czego uchwycic.. nie mam sily patrzec jak jest zdenerwowane..chyba przejde na butelke. Walka trwa juz 3 tygodnie dziecko traci na wadze dostawiam co chwile sutki jak wklesle tak wklesle

Gość gość
Byłaś w poradni laktacyjnej? Nie chodzi mi o zwykłą położna tylko o kontakt z konsultantka laktacyjna.

Gość gość
Ja niestety nie dałam rady, w moim mieście jest straszna poradnia laktacyjna :(. Odciągałam swoje mleko laktatorem elektronicznym i podawałam córce przez butelkę, ale ona była głodna, musiałam podać mm no i pokarm po miesiącu zanikł ;(. Szukaj dobrej poradni, nawet w dużym mieście.

Gość gość
Podaj miasto dam Ci namiary na dobre poradnie.

Gość gość
Zakladam kapturki tak mi polozna doradzila a.kapturki spadaja mam juz serdecznie dosc

Gość gość
Ja sie pytam czy sa tu kobiety ktorym udala sie walka z wkleslymi sutkami.

Gość gość
Tak mnie się udalo Z POMOCA konsultantki laktacyjnej. Dlatego Ci doradzam profesjonalna pomoc

Gość gość
Dziekuje jeszcze ta.ostatnia szansa bo mam dosc i moje dziecko tez

Gość gość
Ale powiedz JAKIM CUDEM karmilas wkleslymi sutkami?????

Gość gość
Wklasle genetycznie. Moja mama tez takie ma i karmila mnie butelka z tego powodu. Wklasle czyli bez wystajacych brodawek to wyglada tak jakby wcale ich nie bylo tylko dziurka i to zapadnieta

Gość gość
Ja pisałam wcześniej, że się udało. Po krótce: w szpitalu zaproponowali mi nakładki silikonowe (ja akurat używałam Baby Ono). Dziecko na szczęście załapało picie przez nakładkę. Jednak w ogóle nie miałam pojęcia jak się je nakłada więc po prostu brałam je i nakładałam na pierś. W skutek tego 2 tyg karmienia to była droga przez mękę. Miałam spory nawał więc nim nałożyłam nakładkę to mleko już ciurkiem leciało, ja je wycierałam. Nakładka się ześlizgiwała, mąż kursował biegiem między sypialnią a kuchnią żeby je wyparzać. No koszmar ;) W poradni po pierwsze dowiedziałąm się jak się nakłada kapturki żeby nie spadały a po drugie nauczyłam się przystawiać dziecko. Dziecko generalnie nie chwyta sutka tylko CAŁĄ OTOCZKĘ więc sam wklęsły sutek to niewielka przeszkoda do udanego karmienia.

Gość gość
Dlatego zamiast uparcie tkwić w domu i rozpaczać to doradzam wizytę u specjalisty. Albo chcesz kp albo nie. Jak chcesz to zadzwoń, umów się i sama się przekonasz, że dostaniesz tam wsparcie, pomoc i wszystko czego Ci trzeba :)

Gość gość
Moja otoczka jest srednicy 1,5 cm. No i wklesla.koszmar.

Gość gość
Wierzę, że w poradni Ci pomogą. Z nakładkami to jest tak, że na dłuższą metę też nie za dobrze jest je stosować bo raz, że dziecko się przyzwyczaja (a docelowo ma chwytać samą pierś) a dwa, że ssanie przez nakładki może nie być tak efektywne jak ssanie samej piersi i przez to może laktacja zacząć siadać.

Gość gość
Kolezanka karmila dwoje dzieci mimo tego problemu. Niemowle nie ssie sutka przy kp tylko lapie cala otoczke od dolu. Polecam doradce laktacyjnego, ktory pokaze jak przystawiac.

Gość gość
Mnie też się udało karmić i też polecili mi nakładki. Trzeba próbować do skutku. Niedługo rodzę drugie dziecko i nakładki będą mi towarzyszyć juz w szpitalu

Gość gość
Autorko, korzystałam z pomocy Bożki Waluśkiewicz ( moja córka była "trudnym" przypadkiem), to ciepła i pozytywna osoba, polecam.

Gość gość
Wlasnie moja.corka nie.jest trudna, ma swietny odruch ssania.tylko moje piersi... jak to zobaczyla polozna w szpitalu to ja.zatkalo. a.druga srodowiskowa, matka trojki dzieci mowi mi po cichu zebym dala sobie spokoj bo czegos takiego nie widziala

Gość gość
To, czy twoja jest trudna, nie ma nic do rzeczy. Napisałam, żeby podkreślić, że w tej poradni ci pomogą. Trudne masz piersi, więc bez pomocy fachowca (z tego, co piszesz) nie dasz rady.

Gość ale_ala
Sa rozne sposoby, najlepiej idz do poradni laktacyjnej, tam na pewno ci doradza jakies nakladne silikonowe czy cos. Nie martw sie, bedzie dobrze!