Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość zaniepokojona matka

Jak sprawdzić czy moje dziecko słyszy?

Polecane posty

Gość gość zaniepokojona matka

Urodziłam w 34 tygodniu i teraz dziecko ma ponad miesiąc ale nie reaguje na głośne dźwięki. Często mi coś spadło lub mąż trzasnął drzwiami a ona nie zareagowała. Próbuję specjalnie pobudzić hałas np klaszcząc i tez nie widzę zadnej reakcji. Zaczynam sie bardzo martwic. Moze jest jakiś sposób aby to sprawdzić

Gość gość
Możliwe że dziecko urodziło się głuche. Wcześniaki przeważnie mają jakieś wady wrodzone.

Gość gość
Idź do lekarza a nie sama oceniasz

Gość gość
przede wszystkim nie panikuj.:-) Cora jest jeszcze malutka bardzo i może tak nie reagowac na hałas. u nas było podobnie, teraz ma roczek i słyszy doskonale, a też troche się martwilam. A jak np ma główkę zwrócona w jedną stronę to spróbuj klasnac przy drugim uszku. Obroci się? Jeśli Cię to niepokoi idź do pediatry, dostaniecie skierowane na rozszerzone badanie słuchu i bedziesz miała pewność. Bo gdyby jednak coś było na rzeczy to założenie aparaciku musi byc najszybsze, wtedy są ogromne szansę na naprawę słuchu:-)

Gość gość
Toż przecież w każdym szpitalu po porodzie robią przesiewowe badanie słuchu!!!!!

Gość gość
dokładnie... przecież dziecko miało badany słuch w szpitalu..

Gość gość
zobacz w ksiazeczce zdrowia:)

Gość gość
Jeśli ma żółtą naklejkę w książeczce zdrowia na pierwszej stronie to słuch w szpitalu nie wyszedł. Tam jest napisane UL UP i czynniki uszkodzenia słuchu.

Gość gośćula
nie panikuj,mój syn jak był mały potrafił spać przy odkurzaczu,wręcz go to usypiało,a słyszy bdb ( to co chce słyszeć:P) Dla swojego spokoju idz do otolaryngologa dziecięcego,najlepiej prywatnie,bo na nfz odwalaja manianę.