Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie buty dla 13 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Laski mam dylemat. Moja mała ma 13 mcy nie chodzi samodzielnie, tupta przy meblach i trochę za ręce. Ale czuje, ze niedługo ruszy. Chce jej kupić jakieś porządne buty do stawiania pierwszych kroków na dworze. Mierzylam jej trzewiki emel, leżały super. I tu mam priblem ,te buty tanie nie są i co będzie jak młoda zacznie chodzić za powiedzmy miesiąc gdy będą upały? Może kupić takie bardziej przewiewne? Bo wydać 170 zł za buty do wózka nie jestem chętna. Doradzcie co kupic

Gość gość
Kupisz, gdy zacznie chodzić! A teraz po prostu rób rozeznanie.. chodź po sklepach mierz, dopasuj coś.. but ma być miękki, zginać się w palcach ( a nie na środku) tak, że palce dotkną zapiętka. Jeśli ona jeszcze nie chodzi to wiadomo, że to nie będą jakieś długie spacery, że to będzie na początek (zwłaszcza na zewnątrz) niewielka odległość.. jeśli to będzie chodzenie głównie po trawie, czy jakiś równych powierzchniach, to możesz kupić po prostu skórzane "paputki".. miękkie, dopasowują się do stopy... to taka "druga skóra".. nie ogranicza dziecku ruchów.. nadają się po domu i na zewnątrz, ale jak jest ciepło, równa nawierzchnia i sucha.

Gość gość
Broń Boże w takich paputkach nie daj dziecku po trawnikach chodzić czy gdzieś!Dziecko będzie koślawić stopę!

Gość gość
sama sobie koślawisz... dziecko ma uczyć się chodzić w jak najmniej obciążających butach... i to jest dobre obuwie dla dziecka, które stawia pierwsze kroki.. poczytaj najpierw, a później pouczaj..

Gość gość
Wstrzymaj się z kupnem. Moja corka ma 13 m-cy. Chodzi odkąd skonczyla 11,5 m-ca. Po domu praktycznie juz biega, ale... na bosaka. Butow nie akceptuje żadnych. Na dworze, jak ja postawie na chodniku w butach to nawet kroku nie zrobi. Ciesze sie, ze na pierwsze buty nie wydalam duzo, bo juz sa za male a praktycznie nie uzywane :-)