Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MasakraAleGapa

Czy to może być wstrząs mózgu?

Polecane posty

Gość MasakraAleGapa

Wczoraj tj. 23.04 byłam w Krakowie na wycieczce szkolnej z klasą szliśmy trasą pamięci i w trakcie przechodzenia z fabryki Schindlera do Apteki Pod Orłem rozmawiałam z koleżanką - fanką motocykli i skuterów - o stojących niedaleko suzuki i vespie. Nie mogłam się doczytać czy to faktycznie była vespa i idąc przed siebie patrzyłam na bok usiłujac rozczytać napis marki. Nagle poczułam okropny ból na lewym łuku brwiowym, okulary cudem unikły rozbicia, w głowie zawirowało, lewe oko przestalo na jakiś moment widzieć wyraźnie i ostro a w głowie słyszałam echo brzdęku metalu. Przytuliłam jakiś słup, okazało się że wlazłam w parkomat stojacy praktycznie na srodku chodnika (kto go tam dał?) Oczy jeszce chwile łzawiły , głowa nadal boli, właściwie nie głowa a brew która do dzisiaj jest napuchnieta, nie widzę tam siniaka chociaż znajomi mówią że widać coś, nie mogę poruszyć brwią bo boli no i nie moge dotknać tego miejsca. Mama zastanawia się czy nie mam wstrząsu, ale czytałam o objawach na internecie i nie miałam żadnych zaburzeń pamięci, żadnej utraty przytomności nic z tych rzeczy. Dzisiaj zauważyłam, kiedy dmuchałam nos że ostro zakręciło mi się w głowie i to przeraża moją mamę jeszcze bardziej. Czy ktoś miał kiedyś podobny przypadek? Czy mam się zgłosić na pogotowie czy to nic takiego i wystarczy robić jakieś chłodne okłady?

Gość gość
Musisz duzo leżeć, jak tylko pojawia sie np. mdlosci to do lekarza. Choć tak teraz myśle, ze dla świętego spokoju moze powinnaś zadzwonić na pogotowie opisac objawy i tam dyspozytor podpowie co w takim przypadku robić.

Gość MasakraAleGapa
Problem w tym że jutro razem z zespolem występuje na dniu tańca i musze tam być a w układach pojawia się "dutty wine" czyli kręcenie głową i tego obawiam się najbardziej, a teraz już nie mogę się wycofać

Jeżeli jest to prawdą co piszesz powinnaś od razu zgłosić się na badania, i pozostać pod opieką lekarza, na wypadek potrzeby wykonania RTG głowy, tomografię komputerową lub rezonans magnetyczny, by sprawdzić, czy nie doszło do uszkodzenia mózgu. Nawet w przypadku braku uszkodzeń poszkodowany powinien być obserwowany, ponieważ w wyniku wstrząśnienia mózgu możliwe są powikłania.