Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy taki prezent na chrzciny jest ok

Polecane posty

Gość gość

W czerwcu idę na chrzciny w rodzinie. Chcę kupić taki fotelik na bagażnik w rowerze. Wiem, że rodzice go nie mają. Czy taki przent jest ok?

Gość gość
Jest ok... ale jak dziecko ma np. 4 miesiace to uzyja go dopiero za parę miechów, jak nie za rok...

Gość gość
Tak! jest ok! My od chrzestnej dostaliśmy fajny fotelik do karmienia i dużo bardziej cieszył mnie taki prezent niż złoty łańcuszek czy bransoletka- dobrze, ze już powoli odchodzi się od takich "tradycyjnych" prezentów.

Gość gość
zapytam i ja...babcia co mogę kupić wnukowi na chrzest? w jakiej kwocie?

Gość gość
Dodam jeszcze, że to pierwszy wnuk

Gość gość
Fotelik na rower jest ok jeśli rodzice lubią dużo jeździć.

Gość gość
Moze popytaj corke czy syna co im jest potrzebne. Bo bez sensu jest dawac nietrafiony prezent moim zdaniem

Gość gość
Ja osobiście nie ucieszyłabym się z takiego prezentu. Z reguły chrzci się małe dzieci i ten fotelik będzie musiał co najmniej kilka miesięcy poczekać. Moim zdaniem lepsze jest krzesełko do karmienia.

Gość gość
A gdyby to była kasa, to ile dać ? lepiej kasę czy jakiś prezent?

Gość gość
Babciu zapytaj co jest potrzebne rodzicom wnuka i wtedy zadecyduj. A co do kwoty to tyle na ile Cię stać.

Gość gość
Kasa to pójście na łatwiznę. Prezenty moim zdaniem są taktowniejsze aczkolwiek przez niektórych niemile widziane :P

Gość gość
Babciu, ja ucieszyłam się bardziej z pieniędzy niż z prezentów, bo mieliśmy wszystko, a pieniądze wpłaciliśmy dziecku na konto. Moi rodzice dali wnukowi 1500zł, a teściowie na złość nic.

Gość gość
Babcia Wolałabym zrobić niespodziankę. Jestem średniozamożna, ale dla pierwszego wnuka mogę troszkę się wysilić:) Dziecko ma już 8 miesięcy, posiada niemalże wszystko. Rodzice o to zadbali, babcia też;) Co myslicie o kasie? wtedy sami zdecydują co kupić

Gość gość
Babcia No właśnie, dziecko ma założone konto, więc może kasę z przeznaczeniem na wpłatę na to konto? i do tego jeszcze4 coś symbolicznego, np. super zabawka

Gość gość
to słabe dac kase i tyle straszny prezent, bardziej wymiana czy kupienie sympatii uwazam ze prezent musi byc my sie najbardziej cieszylismy i nasze dziecko również kiedy dostał od swojej chrzestnej super zabawkę i ... własnoręcznie zrobioną książeczkę z pięknymi opowiadaniami i wierszykami plus ilustracje. Nasz syn jak był malutki to chetnie słuchał wierszyków o swoich dziadkach , ciociach , wujkach i rodzicach oraz o samym sobie, a teraz jak jest już starszy jest to dla niego niemalze relikwia. trzyma książeczkę w specjalnym pudełku i bardzo o nią dba, a ciocię kocha do szaleństwa za wszystko

Gość gość
ja dla chrzestnicy kupilam wozek spacerowy