Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maturzystka 2015

Jakie studia wybrać?

Polecane posty

Gość Maturzystka 2015

Cześć wszystkim, pewnie pełno tutaj pytań dotyczących wyboru studiów i jeszcze ja kolejna :) Chciałabym abyście mi doradzili czy warto iść na poszczególne kierunki/jak z pracą/co wy byście wybrali na moim miejscu :) Mianowicie nie jestem ani ścisłowcem ani humanistom, interesuję się wszystkim po trochu, przede wszystkim informatyką, motoryzacją, medycyną itp. Troszkę już poszperałam i wybrałam takie kierunki: - Politechnika Gdańska - inżynieria mechaniczno-medyczna albo budownictwo albo Inżynieria kognitywna w zarządzaniu i ekonomii albo elektrotechnika albo informatyka; - Politechnika Warszawska - inżynieria pojazdów elektrycznych i hybrydowych; - Politechnika Wrocławska Mechatronika (specjalność: Mechatronika Maszyn i Pojazdów). Bardzo bym prosiła o opinie szczególnie osoby, które mają doświadczenie albo wiedzą co nie co czy warto i na co najlepiej :) Z góry bardzo dziękuję ;)

Gość gość
jestem po kierunku Teleinformatyka i jestem bardzo, bardzo zadowolony - zarabiam naprawdę nieźle, praca rozwijając, ciekawa - bez zastanowienia mogę powiedzieć że to moja pasja (projektuję instalacje mobilne) w tej branży w ofertach pracy można przebierać, w zasadzie w każdym mieście nawet małym, pierwsze oferty pracy w branży miałem już na drugim roku studiów, pod koniec trzeciego roku mogłem już przebierać w ofertach pracodawców i nawet stawiać pierwsze warunki finansowe, z całą pewnością rynek pracy w branży IT, ICT daje olbrzymie możliwości rozwoju i chyba najlepsze płace

Gość gość
informatyka :)

Jestem za specjalnością Transport-Spedycja-Logistyka, sama niedawno złożyłam swoje podanie na te studia i uważam, że był to bardzo dobry wybór. To studia magisterskie na UTH w Warszawie. Dlaczego wybór takiego kierunku? Po pierwsze od dawna interesowała mnie ta tematyka, a po drugie - uważam, że dla specjalistów tej branży nie powinno zabraknąć pracy. A dlaczego ta uczelnia? UTH posiada mocną pozycję na rynku szkół wyższych, a poza tym w ofercie uczelni znajdziemy sporo ciekawych i rozwojowych kierunków. Dla zainteresowanych dołączam link do opisu specjalności TSL - http://www.uth.edu.pl/oferta-studiow/magisterskie/zarzadzanie/transport-spedycja-logistyka-tsl/opis