Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stękanie i prężenie się niemowlęcia

Polecane posty

Gość gość

Hej. Moja córka ma 7tygodni. Jak miała 3tygodnie to był taki okres,ze w nocy strasznie stękała i prężyła się,jęczała,machała rękami. Puszczała przy tym gazy,ale nie płakała,nawet jej to nie rozbudzało. To nie była kolka. Po jakimś czasie był spokój. Teraz od kilku dni znowu wróciło. Mała cała noc stęka,pręży się,czasem zmęczona tym cyrkiem popłakuje kilka sekund. Z reguły jej to nie rozbudza,ale wugląda okopnie. Wykrzywia twarz,robi się czerwona,wypręża się strasznie. Skutkuje to gazami, kupka lub ulaniem się mleka. Sytuacja powtarza się zawsze po karmieniu. Bez względu na to czy odbije czy nie. Jest zarażona bakterią (bedzie przyjmowała antybiotyki),miała lekką biegunkę jakiś czas. Odkąd przyjmuje Dicoflor 30 (10kropli dziennie) wypróżnienia są ciut rzadziej,nie są wodniste,ale właśnie powróciło to prężenie. Jak karmię ją lub po prostu biorę na ręce w magiczny sposób wszystko ustaje. Odkładam dzieje się to samo. Sfęka całymi nocami. Nie mogę patrzeć jak się męczy. Masowałam jej brzuch. Nie pomaga... Czy Wasze dzieci miały takie coś? Co im pomagało?

Gość gość
Acha,ma też alergię. Narazie niewiadomo jeszcze na co,więc jestem na diecie eliminacyjnej,bo karmię ja piersią. Jem wyłącznie ryż,makaron,ziemniaki,indyka,kurczaka,marchew,jabłka i biały chleb,więc problem nie leży w tym,że zjadłam coś wzdymającego.

Gość gość
Czy Ty jestes alergiczka? Nie zastanawia Cie skad dzis tyle alergii? Pewnie szczepiona byly tydzien temu? Juz sobie koncern farmaceutyczny zrobil pacjenta na przyszlosc. Moj Syn dostal skazy bialkowej po 1 szczepionce infanrix hexa. Wtedy jeszcze nie wiedzialam co sie dzieje. Wiesz, ze alergia jest powodem do odroczenia szczepienia? Ja szczepilam " bo tak trzeba" i teraz mam dziecko nadpobudliwe, z azs, na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Ale szczepcie dalej i nabijajcie kabze koncernom, ktore w 1 bloku reklamowym zalewaja was suplementami diety na kazda glupia przypadlosc. Szkoda, ze jeszcze nie wymyslili suplementu czy szczepionki na debilizm i bycie lemingiem. Zdrowka dla dziecka i radze Ci, nie szczep.

Gość gość
ma wzdecia,moja córa tez to ma a ma 3 miesiace,z mleka zrezygnowałam na miesiac ale poprawy nie było wiec wróciłam,nie jem nic wzdymajacego same lekkie potrawy a ona i tak sie meczy.

Gość gość
gosc 7.03 idz sie lecz,skaza białkowa od szczepien? to sie usmiałam,autorko nie słuchaj tych głupot:)

Gość gość
dziecko ma układ pokarmowy nie dojrzały wiec,to normalne ze ma na razie problemy ale wszystko minie z czasem wiem po synku swoim:)kropelki mozesz podawac ja dawałam delicol

Gość gość
Gosc 8:02 wlasnie o takich lemingach mowa. Zagleb sie troche w temat a nie bezkrytycznie wierzysz we wszystko. Ciekawe, ze w Japonii szczepia od 3 roku i tam ilosc tzw. smierci lozeczkowych spadla o 90%. A w glupiej Polszy juz od 2016 jeszcze dowala obowiazkowe pneumokoki, meningokoki, rotawirusy i hpv. Wpisz sobie w google Gardasil i poczytaj, jaka to "cudowna" szczepionka.

Gość gość
Tu autorka Dzieko nie nylo szczepione. Szczepienie zostalo przelozone ze wzgledu wlasnie na te bakterie. Dopoki sie nie wyleczy nie bedzie zaszczepiona,bo niewiadomo jak zareaguje. Ja nie jestem alergiczka,ale maz tak. W dziecinstwie byl uczulony na wszystko :) Na pokarmy,na kurz,na roztocza,na siersc,na pylki... Corka sklonnosc do alergii odziedzicxyla po nim. Mam nadzieje,ze te problemy mina,bo tego stekania nie da sie sluchac. Strasznie ja to meczy.

Gość gość
Moj synek tez tak stekal, prezyl sie, przy każdym baku, kazdej kupie. Chodziłam po lekarzach, nic nie pomagalo. Minelo po 3 miesiacu, teraz ma 5 miesięcy i nawet nie wiem kiedy zrobil kupe, tylko poznaje po zapachu:p uklad pokarmowy jest jeszcze niedojrzaly, przejdzie jej z czasem