Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

twardnienie brzucha 37 tc

Polecane posty

Gość gość

Witajcie od rana dzis mam twardnienie brzucha .. jest ti takie uczucie opinajacego pasa tak jakvy dziecko sie ruszalo i nagle takie bolesne spiecie u gory nad pempkiem a pozniej pod .. i przestaje czuc ruchy malucha ..puszcza i tak caly dzien praktycznie .. do tego dopadla mnie biegunka. I pobolewal kregoslup ale przeszlo .. wody mi nie odchodza czopu nie zauwazylam czy to moga byc skurcze juz do porodu ? Juz sama nie wiem te twardnienia mam dosc dlugo ale dzis to nie sa sporadyczne tylko bardzo czeste ..

Gość gość
Odpisze ktos

Gość gość
jak to twardnienie nie jest bolesne i regularne to chyba jeszcze nie skurcze..

Gość gość
jak coś to jedź na izbę przyjęć, zrobią ktg i najwyżej odeślą cię do domu, poza tym jak masz telefon to zadzwoń do swojego gina. Twardnienia brzucha się zdarzają, mogą to być skurcze przepowiadające , o ile nie są bolesne. Jak będą bolały i będą robiły się regularne to na pewno lepiej pojechać. Obserwuj,czy nie odchodzi czop i wody . Weź ciepłą kąpiel, połóż się i zaobserwuj.

Gość gość
Wlasnie.nic.nie odchodzi znaczy sie mam wydzieline w sumie wczoraj miala dosc sporo ale taka kremowa raczej .. bez krwi co do tego napinania lekarka moja mowila.ze macica sie przygotowywuje do porodu juz z nia gadala ale dzis to sporo razy mi twardnial zaboli jak zacztna zaciskac i twardnieje ale przechodzi. Brzuch mnie pobolewa troche jak na okres cos mnie kluje w sridku ale nie jest to jakis bol strasNy zastanawiam.sie ile jeszcze do porodu z takim twardnieniem skoro juz mam.dlugo zebym.zdazyla.dojechac do szpitala ..wuzyte mam u swojej gin.w srode wiec ona zrobi ktg i sprawdzi czy mam rozwarcie. Brzuch mam nisko i dziecko tez czuj***ardzo nisko a glowe ma w kanale rodnym od 32 tc ..

Gość gość
ja miałam twardnienie brzucha już w 6 miesiącu. położna mówiła mi że urodzę wcześniaka że powinnam jechać do szpitala odpoczywać itd. Urodziłam dwa dni po terminie a twardnienie mialam do samego rozwiązania. Nie martw się czasem wystarczy dać na luz.

Gość gość
Ja w 37 tygodniu rodziłam, właśnie po takich skurczach i lekkim pobolewaniu jak na okres, w nocy odeszły mi wody - bądź przygotowana, Autorko :)

Gość gość
W sumie ja juz moglabym urodzic bo.chodze jak.slon i co chwile.gatki ogladam czy nie ma.krwi i dzis biegunka od rana i nawet pare razy zwymiotowalam.ale w trakcie ciazy tylko 4 razy wiec moze cos sie swieci -)

Gość gość
To ja z 23.37, miałam takie bóle jakiś tydzień, pod koniec odszedł mi czop a raczej śluz, pojawiła się biegunka, mdłości, spuchły mi też bardzo nogi (przez całą ciążę nie miałam z tym problemu), w nocy nagle obudziłam się w kałuży, pobiegłam do łazienki a tam kolejna porcja wód odeszła, wzięłam prysznic i pojechaliśmy do szpitala, wszystko zaczęło się koło 4 nad ranem a o 12 urodziłam córkę, sn, pierwszy poród. Powodzenia :)

Gość gość
Jestescie