Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pękające żyły.....

Polecane posty

Gość gość

Jakis czas temu robiłam morfologie i podczas pobieranie pękła mi żyła pomyślałam że to osoba pobierajaca była winna chociaż dzisiaj może nie do końca tak było. ... Niedawno gwałtownie się ruszyłam pochylajac się po ładowarkę leżącą na podłodze i coś mi strzeliło,mocno pociagnelo i poczułam uklucie, następnego dnia syn zwrócił uwagę na mojego siniaka, był duży i granatowy i skojarzylam to z tym szarpieciem.Wczoraj poczułam uklucie za zew stronie stopy a dziś bolało jakbym miała siniaka który później się zrobił, wieczorem liczyłam podatek :-) i znowu poczułam jakby ciągnięcie ,poszlam się kąpać i zauważyłam że siniak się powiększył, ma on ok 4cm Dodam że mam kilka małych żylaków po ciąży które nie bolą ale uwypuklają się po gorącej kąpieli i po wstaniu a potem są znowu mało widoczne. Jakie badania powinnam zrobić przed udaniem się do lekarza ? Morfologia, OB co jeszcze

Gość gość
przede wszystkim dieta na wzmocnienie tkanki lacznej, bo to samo moze sie dziac z tetnicami, a to nie sa zarty... duzo witaminy C, krzem (skrzyp polny), naturalny kolagen (galaretka z nozek, golonka rozgotowana, kurze lapki, zelatyna). po takiej diecie wzmocni sie kolagen odpowiedzialny za jakosc blon komorkowych, zyl, tetnic, chrzesc****aznokci, wlosow, skory, i wiele innych.

Gość gość
chrzesci, /paznokci - mialo byc:)

Gość gość
Dzięki za rady :-)