Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pregnyl wczesniej niz owu ?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mam pytanie do doswiadczonych z pregnylem. Pecherzyk z poprzedniego cyklu nie pekl. 13dc ide na zastrzyk zeby pekl. Dostane tez odrazu drugi zastrzyk zeby pekl nowy i byla owulacja. I teraz pytanie bo moje cykle sa 32-33dni wiec owulacje mam pozniej niz 13-15dc. Czy taki zastrzyk mozna dostac wczesniej? Co wtedy z calym cyklem? Skraca sie? Bo wtedy faza lutealna bedzie dluga strasznie.

Gość gość
zupełnie bez sensu, jeżeli pęcherzyk w poprzednim cyklu nie pękł, to zrobiła się z niego torbiel, która wspomagana progesteronem ( luteiną lub duphastonem) wchłonie się sama do 3 miesięcy, mam nadzieję że jak lekarz odkrył, że jest taka sytuacja, to nie szprycował Cię clo lub innymi wspomagaczami

Gość gość
Niewiem o co chodzi z tym pecherzykiem. No mam nadzieje ze gin wie co robi. Moze po prostu chce przyspieszyc zeby nie bylo torbieli a zeby pekl. Chodzi mi bardziej o cykl czy to skroci cykl? Bo i tak dostane zastrzyk na pekniecie nowego pecherzyka to i pewnie tamten by tez pekl. Tylko czy wtedy cykl sie skroci? Bo moja owu powinna byc pozniej.

Gość gość
czy się skróci, to zobaczysz sama, bo na to pytanie nikt Ci nie odpowie, ale jeszcze raz się powtórzę, moim zdaniem to bardzo dziwne działanie, a trochę jednak się leczyłam, co do torbieli- ona już jest skoro pęcherzyk nie pękł, poza tym może to być też cykl stracony, bo niekoniecznie nowy pęcherzyk może być już zdolny do zapłodnienia

Gość gość
No torbieli niby zadnej nie mam. Tylko pecherzyk siedzi . ja mam wysoka prolaktyne. I moze dlatego niema na co czekac tylko pomoc. A chyba najpierw zrobi usg zeby sprawdzic czy jest duzy juz pecherzyk na tyle ze moze dac zastrzyk.

Gość gość
no ale właśnie niepęknięty pęcherzyk to torbiel, usg powinien zrobić koniecznie, bo jak w tym cyklu pęcherzyk będzie jeszcze mały, to powinien poczekać

Gość gość
No niewiem . Wydaje mi sie ze gin wie co robi;) na pewno zrobi usg przed podaniem zastrzyku bo sama bede ciekawa jak wielki jest pecherzyk ;)