Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawygość

dopiero dojrzewam? czy to cos innego?

Polecane posty

Gość ciekawygość

mam 19 lat i w ostatnim czasie zauważyłam ze urosły mi piersi i tyłek (brzuch na szczęście nie urósł) wcześniej miałam 78-62-86 teraz mam 84-62-91, czy to możliwe ze dopiero w tym wieku zaczęłam dojrzewać chociaż już w wieku 13 lat miałam pierwsza miesiączkę? czy to może jednak coś innego?

Gość gość
pewnie jestes w ciazy :)

Gość ciekawygość
nie jestem w ciąży, co prawda już współżyje ,ale mocno się zabezpieczam, biorę tabletki od roku, używamy prezerwatywy, a on nie kończy w środku, a w ostatnim czasie nie oprawiałam sexu, mam okres taki jak zawsze, chodzę tez do ginekologa co jakiś czas

Oczywiście, że to możliwe, nie bez powodu mówi się o okresie dojrzewania, zamiast o dniu albo kilku dniach dojrzewania - to jest proces długotrwały, a pierwsza miesiączka jest tylko jednym z jego elementów i od niej nieraz wiele zmian się tak naprawdę dopiero zaczyna, a nie kończy. Poza tym ludzie całe życie się zmieniają, w wieku 30 lat wygląda się inaczej niż w wieku 20 nawet jeśli waży się tyle samo itd. A już całkiem abstrah/ując, możliwe, że po prostu zmieniłaś tryb życia i stąd te zmiany.

Gość gość
Może po prostu przytyłaś i poszło Ci w tyłek i w cycki :O nie zawsze tyje się równomiernie, czasem tkanka się odkłada wyraźnie tylko w jednym miejscu a reszta pozostaje bez zmian

Gość ciekawygość
rok temu przytyłam 4kg, obecnie ważę 45,5 kg (mam 159 cm wzrostu), ale wymiary mi się aż tak nie zmieniły, tyko kości przestały być tak widoczne i troszkę się zaokrągliłam, teraz dalej ważę tyle samo czyli te 45.5 kg