Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemowlę odmawia jedzenia. Co robić?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mój 1,5 miesięczny syn odmawia jedzenia. W nocy nie obudził sie ani razu, o 6 rano zjadł 70 ml, potem o 11.00 20 ml i o 13.30 50 ml. Ostatnie 50 ml było wciskane niemal na siłę. Cały czas śpi i przez sen słychać ze ma problem z wypróżnieniem. Dotychczas zjadał 120 ml co 3 godziny. Dodam, że wczoraj miał szczepienie. Po szczepieniu zachowywał się normalnie, jadł też bezproblemowo. Czy to możliwe że brak apetytu po szczepieniu wystąpił dopiero na drugi dzień?

Gość gość
Możliwe. Ja bym już była u lekarza.

Gość gość
Poszłabym, ale mojej pediatry dziś nie ma. Jest za to krowa, która stwierdziła że mały jest przekarmiony i mam go przegłodzić.Zatem skarżenie się jej że mały nie ma apetytu jest bezsensu. A przekarmiony nie jest. Karmie go pokarmem naturalnym odciąganym laktatorem. W ciągu 6 tygodni przybrał 1 kg. Chyba nie tak dużo, żeby uważać to za przekarmienie.

Gość gość
Moja córka przez pierwsze 6msc miała takie dni ok raz na 3 tyg,że odmawiała jedzenia. Czasem potrafiła nic nie wypić przez ok 7-8 godz, każda próba nakarmienia kończyła się jej krzykiem,a ja płakałam razem z nią z bezsilności. Pediatra tłumaczył to tym,że u tak małych dzieci gdzie ukłąd pokarmowy nie jest jeszcze dokładnie rozwinięty wytwarza się w jelitkach jakaś substancja która je podrażnia i dzieci mogą odmawiać jedzenia. U nas odkąd córka skończyła pół roku takie sytuacje się już nie zdarzały

Gość gość
Możliwe nawet po tygodniu od szczepienia dzieci tak reaguja jesli to nie pleśniawki ,ale napewno był badany przed szczepieniem.Po szczepieniach może być wszystko niechec do jedzenia ,gorsze spanie ,płacz którego nie było ,wzdecia i wiele innych.

Gość gość
Po co karmić siłą dziecko, które nie chce jeść? Przecież teraz karmienie może mu się kojarzyć negatywnie i tym bardziej odmówi jedzenia. Chociaż w sumie jak nie je może się odwodnić.. Pije coś innego niż mleko? Współczuję, mam nadzieję, że to minie

Gość gość
minie. u mnie tez tak bylo po szczepieniach jak i "od tak". zazwyczaj po kilku dniach mijalo. organizm wytwarza przeciwciala wiec moze byc oslabiony. jak za kilka dni nie pzejdzie idz koniecznie do lekarza,a na razie daj sie malemu wyspac. aaa i sprobuj karmic go przez sen