Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny co wy czujecie podczas okresu?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się nad tym już dłuższy czas... czy to boli? Jakie to uczucie? Pytałem o to moja dziewczynę ale ona zawsze ucina ten temat jakbym pytał o coś strasznego. Ja wiem jak to wygląda od strony biologicznej ale co czuje się w takim momencie? Dlaczego to temat tabu?

Gość gość
ból z przodu albo z tyłu i ciągle się martwisz, że coś k***a przecieknie

Gość gość
mnie boli cholernie, zawsze dostaję zwolnienie od lekarza, bo nie jestem w stanie się ruszyć. Biorę też silne leki, które mało co dają. Często mdleję, dość często ląduje z tego powodu w szpitalu.

Gość gość
Nie jest temat tabu. To święto , czujesz się kobieco. Przebiega różnie : silny popęd, jeśli ktoś Ci się podoba to miesiączka jest przyśpieszona , bardziej nagła mniej zapowiedziana czyli zamiast 30 to 25 dni cyklu i silny ból podbrzusza do tego mogą nie zdąrzyć być objawy zespołu napiecia przedmiesiączkowego ( u mnie bóle i wzrost piersi , które też mnie cieszą bo wiem że wszystko jest ok.). Każda przechodzić może inaczej. Raczej nie mam w naturze bólu brzuch, zmian nastroju, apetytu itp... U mnie oprócz miesiączki jest jeszcze ślisko i wzrost libido dlatego nie wiem czy może jestem jakimś odmieńcem i czy w te dni nie jestem czasem płodna

Gość brokeninside87
To święto , czujesz się kobieco. P x je/b/ł/a/m:D

Gość gość
cieszę się i nie stanowi dla mnie przeszkody w ćwiczeniach, a raczej w niczym

Gość gość
Moja laska powiedziała mi, że to tak jakby piłą ktoś rozcinal ją od krocza w górę. Często też dużo wtedy je... a czujecie jak ta krew wypływa?

tak, w najbardziej obfitych momentach ja czuję, jak mi wypływa ze skrzepami itd. napiertala Cię cipka z różnych stron i podbrzusze, ale u mnie tylko w pierwszych dwóch dniach, a czasem po jednym mam spokój jesteś menstruofilem?

Gość gość
Najpierw brzuch mam opuchnięty jak balon, potem ból podbrzusza, biorę tabletki, na drugi dzień jest lepiej.

Gość gość
gość dziś Nie jest temat tabu. To święto , czujesz się kobieco. Przebiega różnie : silny popęd, jeśli ktoś Ci się podoba to miesiączka jest przyśpieszona , bardziej nagła mniej zapowiedziana czyli zamiast 30 to 25 dni cyklu i silny ból podbrzusza do tego mogą nie zdąrzyć być objawy zespołu napiecia przedmiesiączkowego ( u mnie bóle i wzrost piersi , które też mnie cieszą bo wiem że wszystko jest ok.). Każda przechodzić może inaczej. Raczej nie mam w naturze bólu brzuch, zmian nastroju, apetytu itp... U mnie oprócz miesiączki jest jeszcze ślisko i wzrost libido dlatego nie wiem czy może jestem jakimś odmieńcem i czy w te dni nie jestem czasem płodna już dawno nie czytałam durniejszej wypowiedzi:D okres to święto? uczucie kobiecości? mega ochota na sex? debilka:/

Gość gość
no tak. Ale to naturalne. Masz otwór i Ci leci troszkę bardziej intensywnie niż naturalna wydzielina z pochwy. Wydziela się tak jak pot czyli nie czujesz ale w końcu jak krople się połączą to wylatuje i czujesz że coś Ci tam leci tak jak czyjesz deszcz

Pytałem o to moja dziewczynę ale ona zawsze ucina ten temat jakbym pytał o coś strasznego. x yyyy bo to trochę tak jakbyś pytał jak się jej dziś robiło kupę

Gość gość
no a jak wyjaśnić chłopakowi że czujesz mokrość tam? :)

Gość gość
Nie nie jestem menstruofilem to po prostu z ciekawości nie wiedziałem, że ja to oburzy. .. nigdy nie zapomnę jak kiedyś na rynku w mojej miejscowości zobaczyłem dziewczynkę klasa może 6 albo 5 z ogromną dosłownie ogromną plama krwi na pupie, i wtedy zacząłem si zastanawiać czy to się czuje czy nie, w każdym razie wasze opinie są drastyczne, maleje się z bólu? Czy czemu?

Gość gość
Mdleje chciałem napisać, za kilka dni pisze maturę chce się dostać na medycynę często tez myślę o ginekologii bo mnie to po prostu interesuje

Gość gość
można zemdleć z bólu. Mam koleżankę ona strasznie przechodziła trafiała do szpitala. Nie wiem czy to nie miało związku z nadwagą . Była dwa razy cięższa ode mnie i najcięższa z klasy a tylko ona tak bardzo źle znosiła

Gość gość
każdy okres nieco inny mam. ale zazwyczaj są stałe punkty: jestem rozdrażniona, zła na 2 dni przed, potem w drugi dzień okresu mam zawsze lekkie zapalenie pęcherza i non stop bym wsuwala gorkzą czekoladę,... okres niezbyt bolesny, pierwszy dzien obfity ale potem juz mniej i trwa 3-4 dni to max. teraz mam trzeci dzień .tym razem obylo isę bez zapalenia pęcherza, tlyko siusiam jendak nieco częściej. i mam pelno energii mimo okresu - dzis biegałam (ale powoli i tylko 6 km), poza tym umylam łazienkę, lodówkę a teraz lepię domowe pierożki ravioli :)

Gość gość
Uwierz ze nie chcialbys tego miec. Kilka dni w miesiacu co miesiac przez conajmniej 30 lat bólu, i to nie tylko brzucha piersi pleców wszystkiego. Rozdraznienie, wscieklosc (ale nie zawsze tak musi byc) ciagle zmienianie podpasek lub tamponów. Uczucie nieswiezosci. Niby okres mozna roznie przechodzic ale bol predzej cyz pozniej sie pojawia SILNY.

Gość gość
uważam że nie musi tak być. Kiedyś miałam czas że mniej się ruszałam i zaczęły się jakieś bóle. Może tu jest przyczyna. Tam są jakieś mięśnie. Może przez ruch wzmacniają się i nie boli?

Gość gość
Mnie wtedy tylko jajniki bolą. Żadnych powiększonych piersi ani bólu. To tak jakbyś miał w ręce napełniane wody i nie mozesz utrzymać i wylatuje. Takie śliskie. Czujesz jak wylatuje krew.najgorzej jak wstajesz to taki naplyw i wtedy ciepła krew jest . Uwielbiam mieć okres :) Może trochę zle wytłumaczone ale ja tak czuje :) I trzeba pilnować aby krew nie wyleciała. Bo leje się z pochwy i jak leci a ty siedzisz i ta krew "idzie" w górę-stronę dobytu. Jak lezysz to tez leci do tylu :) :) :)

Gość gość
Tak zdecydowanie nie chce mieć okresu, a jak wtedy można pomóc dziewczynie? Jak ulżyć jej w cierpieniu? :)

Gość gość
a i przypomniało mi się że kiedy się nieruszam czyli np idę spać to wtedy mogą się nasilić. Czyli jestem za ruchem tu może być przyczyna

Gość gość
Jak ulzyc? ZEJDZ JEJ Z DROGI. Nic mnie tak nie wkurza jak ktos kto chce mi wtedy pomoc. uwierz ze jak ona nie wie jak sobie pomoc to ty tymbardziej. A takie łażenie nad glowa tylko irytuje.

Gość gość
maść czarc***azur wmasować w brzuch, ruszać się w przypadku przedwczesnego okresu (przypadek wcześniej opisany) raczej nic nie pomoże. Trzeba usunąć faceta :)

Gość gość
Kochany przytul ją :) Mów że piękna itp odciąż ją troszke i polez z nią troszke :)

Gość gość
No nie wiem ja nie mam wtedy ochoty na przytulanki. Chce byc sama i lezec tez chce sama.