Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość anastazja2020

CHYBA CIAŻA!

Polecane posty

Gość anastazja2020

Witam. Zacznę od tego, że jestem jednocześnie odrobinę przerażona, ale również pozytywnie podekscytowana (wahania nastroju to ostatnio u mnie norma). Przerażona pewnie dlatego, że mam dopiero 20 lat, ale potencjalne bycie mamą nie jest dla mnie tragedią, a wręcz odkąd podejrzewam ciążę nawet chyba się cieszę (?). 12.03 miałam ostatnią miesiączkę. Dodam, iż jest ona u mnie dosyć nieregularna a do tego mam dosyć długi cykl, bo przekracza on na pewno 32 dni (nigdy wcześniej nie dostałam). Z partnerem uprawiam seks bez zabezpieczenia, chociaż nigdy we mnie nie skończył (tak, wiem, że nie musi, aby doszło do zapłodnienia). W każdym razie do tej pory po miesiączce ani śladu, a ja mam dziwne objawy. Przede wszystkim zawsze podczas @ bolało mnie podbrzusze, ale tylko jakby piekło i tylko, gdy zaczynało się krwawienie. Natomiast teraz od trzech dni podbrzusze mnie "piecze" naprzemiennie z dziwnym kłuciem (jajników), utrudniającym chodzenie, a po @ ani śladu. Zamiast krwawienia mam za to dziwne plamienia w kolorze beżowo-różowawym. Mam wrażenie, że podbrzusze jest "nabrzmiałe". Apetyt raz naprawdę spory, a raz w ogóle go nie mam. Zawroty głowy, szczególnie jak zmieniam pozycje, jak wstaję to kręci mi się w głowie okropnie a do tego lekkie mroczki przed oczami i ból. Jest mi słabo. Ból również w dole pleców się pojawia momentami. Piersi mnie nie bolą, a zawsze pobolewały przed okresem, ale są jakby większe. O senności nie wiem czy warto wspominać, bo to u mnie norma. Natomiast czuję się jakbym była chora. Test robiłam jakiś spory czas temu, a to mogło być za wcześniej, bo wyszedł negatywny. Do ginekologa jestem umówiona, ale dopiero za ponad 2 tygodnie i przed tym wolałabym się czegoś dowiedzieć. I te wahania nastroju, szybko się denerwuję, mam ochotę płakać, a za chwilę jestem w świetnym nastroju. Do tego jakoś nie mam ochoty na kawę ani papierosy o alkoholu już nie wspominam. A kawy to ja potrafiłam pić, a pić. No i te plamienia, wcześniej nigdy się nie pojawiały, nie tak obfite przed okresem - po prostu był okres. Jak sądzicie? Pomocy dziewczyny, jestem naprawdę niedoświadczona w tym temacie!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować