Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 tygodnie i kolka

Polecane posty

Gość gość

mój syn ma dwa tygodnie od kilku dni po jedzeniu płacze, mimo że w trakcie jedzenia odbijam raz a potem drugi raz po jedzeniu jeszcze raz mu odbijam długo go trzymam w pozycji pionowej by wszystkie gazy wyszły ale on po posiłku dużo płacze, jak mu pomóc? czy mogę dać jakieś krople dostepne w aptece infacol lub espumisan 100? Jak ma te dwa tygodnie czy poczekac aż skończy miesiąc błagam poradźcie on na wieczór jest strasznie płaczliwy, nawet pierś ssa niespokojnie co powoduje że nałyka się jeszcze więcej powietrza i płacze... do lekarza idę dopiero za jakiś czas sprawdzić czy przybiera na wadze i na wizytę kontrolną idę ale po weekendzie majowym, za tydzień dodam że nie piję mleka i nie jadam raczej produktów mlecznych jem naprawdę lekkostrawne rzeczy mały nie ma gorączki co też sprawdzam wiec co mu dolega...? Kolka?

Gość gość
Mi położną pozwoliła Bobolice, mimo ze tez od miesiąca.

Gość gość
Niestety ale to kolka. Jak niechcesz się męczyć to idź do lekarza. Moja córcia ma kolkę od 2-3 tyg. a dziś kończy 4 tyg. Uważam co jem, ale nakolke nie ma sposobu trzeba ja przejsc. Mi pediatra przepisał Delicol. Ale na dłuższą mete przestaje działać

Gość gość
Mój ma 3 od samego poczatku ma wzdecia noc przesypia ok odbija mu sie ale dostal odparzen bo non stop robil kleksy ma nietolerancje laktozy P. doktor kazala mi co drugie karmienie sposcic 1 faze mleka aby ograniczyc laktoze pierwsza corka miala zapewne to samo bo przeszlo po 3 miesiacach u niej ale obiawy miala jak u osoby inne

Gość gość
no idę do lekarza pediatry już po weekendzie może w poniedziałek bo to sie nasila niestety mały płacze coraz więcej mimo że juz nawet sera białago nie jem ani nic co zawiera laktozę jem troche sera zółtego tylko i szynkę sałatę, marchewke, mieso gotowane i rosołek i tak jadę już 2 tygodnie a płacz dziecka się nasila więc lekarz niech zbada ale jakies krople w aptece też bym kupiła tylko nie wiem co

Gość gość
Delicol jest bez recepty. Kosztuje ok 32zl , daję 5-6 kropli 5-6 razy dziennie. Spróbuj, może pomoże synkowi.

Gość gość
Do goscia z 8:58 idz do lekarza zapewne ma to samo co moj czyli za duzo laktozy jezeli karmisz piersia ja dalm na bole polowe dawki wczoraj dostal sztuczne raz bo musialam wyjsc a nie mialam czasu sposcic i sposzczalam te mleko dzis z nocy kupa i teraz tez ale juz nie kleks moj bardzo duzo je co do corki to miala wdecia nie odbijalo jej sie wogole kupy robila malo ale nie wiedzialam wtedy co i jak i nikt nie wadl na nietolerancje laktozy meczylismy sie 3 miesiace co noc zle zrobilismy posluchalam tesciowej kurka wodna by nie dac probiotyku bo glupia nie sytalam co to za lek bo doktor dala tylko recepte przy wypisie nic nie pomagalo w dzien tez bylo z nia ciezko synek z kolei za duzo dostawia sie do karmienia zje dlugo i duzo az mu sie z buzi wylewa prutnie zrobi kupke odbije sie przebieramy pieluche i znow chce jesc dawalam mu dwa dni smoczek zasypial ladnie wczoraj jeszcze sie iszukiwal ale dzis cos nie bardzo no i nie jest taki senny i drazliwy bo z pupa lepiej acha ta doktor tez powiedziala by dac po 2/3 dniach wapno jakiestam na zamowienie na recepte i powiedziala ze mozna dac probiotyk jakis sprobujemy wszystko i napisze powiedziala ze jak nie przejdzie w przyszlym tygodniu przyjsc zapewne przejdziemy wtedy czesciowo lub calkowicie na nutramigen bo po nim jest ok

Gość gość
Moja córka strasznie przechodziła kolkę od 2 tygodnia do prawie 4 miesiąca. Dawałam espumisan, wodę koperkową, sab simplex, delicol, viburcol - czopki. Delicol nie działał reszta na 3-4 dni i musiałam zmieniać, ale i tak najlepsze były te czopki. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Przejdą kolki i zaczną się zęby.

Gość gość
Sprobuj z tym sposzczaniem 1 fazy mleka co drugie karmienie przez 2/3 dni a sprawdzaj czy ma miekki czy twardy brzuch ale jak jest wmiare spokojny zakarzdym razem niech mu sie odbija tak porzadnie a i podobniez zalezy to od sposobu w jakim trzymamy dziecko podczas karmienia zapewne najlepiej nalezacy poniewaz ja tak karmie w nocy jest ok!

Gość gość
Nie trzeba stosowac diety zadnej oprocz tej normalnej bo laktoza w mleku i tak i tak bedzie

Gość gość
U nas tez zaczelo sie jak syn skonczyl dwa tyg. Polozna zalecila espumisan jedna, dwie kropelki( jest od 1-m-ca), dawalam herbate koperkowa, sama tez pilam , odbijalam i nosilam twarza do dolu tak ze lezal na moim przedramieniu. Chyba ulge przynosilo bo przestawal plakac.