Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie piwo na wesele?

Polecane posty

Gość gość

Jakie polecacie piwo na wesele? I ile go kupić? Jeśli zaproszonych gości będzie 200 ( w tym dzieci). Ale tak orientacyjnie :)

Gość gość
Jakie lubisz ale z tego co wiem to Żubr.

Gość gość
Można kupić kilka rodzajów, bo różne piwa ludzie lubią. Polecam tez kupno piwa miodowego, najlepsze jest na miodzie gryczanym (nie pamiętam producenta ale na 100% jest w carrefourze), tańsze miodowe jest w lidlu i tej jest dobre. Co do ilości to nie doradzę, ale nie jest pewna czy duzo piwa pójdzie, bo większośc woli nie mieszać z wódką.

Gość gość
Zalezy czy będzie tylko piwo czy tez wodka, jak tylko piwo to min. 4pak na głowę :P jak nie tylko to kupilabym 200szt.

Gość gość
Z nalewaka, bo jest zdecydowanie lepsze. A jakie, to już zależy od was, jaki nalewak i beczki uda się wam wypożyczyć. Jeśli nie macie szklanek takich wysokich do piwa, nech będą nawet plastikowe, ale zamiast butelek postawcie na nalewak.

Gość gość
Ja bym piwa na weselu nie chciała.

Gość gość
U nas było pół na pół - smakowe i klasyczne :) Widziałam ciekawy artykuł na ten temat na http://www.oprawa.gdziewesele.pl/ :) Zerknij sobie może pomoże Ci w wyborze piwa na wesele! :)

może zamiast kupować kilku skrzynek piwa kup po prostu beczkę piwa i wynajmij do tego całą aparaturę nalewającą i masz po kłopocie. Drugim rozwiązaniem jest zobaczenie czy w miejscu w którym organizujesz wesele mają piwo jak tak to znowu masz po problemie.

Gość gość
u nas na weselu były wszelkiego rodzaju alkohole, w tym właśnie piwo. Wybraliśmy piwo regionalne Pilsweizer. mają świetnie piwa brązowe a mi smakuje tej marki również piwko z aloesem i curacao. Tutaj możecie znaleźć całą ofertę http://pilsweizer.com/oferta/.

Gość Mira89
Na wesele najlepiej porządnie warzone piwo z lokalnego browaru, na przykład Browar Czarnków. Robią porządne piwa ze starych receptur, do tego wiele różnych smaków i rodzajów. Takie piwa to na pewno prestiż na weselu.