Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol w kroczu

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 23tc bardzo boli mnie krocze gdy np zdejmuj***adz ubieram spodnie, wchodze po schodach czy tez pod prysznic. Wystarczy ze podniose noge i czuje bol. Ginekolog mowi ze wszystko jest dobrze, lecz troche mnie to martwi. Czy mialyscie takie objawy?

Gość gość
Ja nic takiego nie mialam a jestem w 29tc..

Gość gość
Jest tam ktos kto mi pomoze??

Gość gość
Moze szyjka ci sie skraca

Gość gość
jak lekarz mówi, że jest ok to pewnie tak jest. mnie również bolało okropnie, tykko troche później...i też lekarz mówił, że ok. czasem może to onzanczac rozejscie spojenia lonowego, ale to lekarz by widział przy badaniu. Najważniejsze żebyś miała częste wizyty i będzie ok:-)

Gość gość
Skreca? To ginekolog by tego nie widzial? Czy tak czasem jest?

Gość gość
Ja tak miewam, taki ból jak pierwszego dnia okresu, całe krocze boli. Ale ja jestem po cesarce, to moja druga ciąża, lekarz mówi że szynka długa jest i ok, więc podejrzewam że to po cięciu tak mi pozostało

Gość gość
To moja pierwsza ciaza i dlatego mino zapewnien lekarza tak mnie to martwi

ja jestem w 36tc i dopiero teraz zaczeło mnie krocze bolec... zwłaszcza jak wstaje z łóżka albo duzo pochodze.. ale ja juz mam rozwarcie na 2 cm i skróconą szyjke... idz do innego gina i zasiegnij u niego porady.. może trafiłas na patałacha ajk ci biedni rodzice co usg całą ciąze nic nie pokazywało a [przy porodzie sie okazało ze dziecko nie ma nóg. a ten cymbał tego nie widział!!1

Gość gość
Spojenie lonowe ci sie rozchodzi na skutek dzialania hormonu relaksyny.nie mozna wtedy stanac na jednej nodze .boli przy zakladaniu spodni czy wchodzenie po schodach.ja mam to od 10 tygodnia ciazy ..teraz jestem w 36 I ledwo chodze .spodnie zakladam na siedzaco.w polsce jest tp wskazaniem do cc bo grozi to calkowitym rozejsciem Iprzy porodzid I wtedy klopot jeszcze wiekszy jest .

Gość gość
Ja jestem w 38 tc i ja pisalam.o szyjce .mi sie od 31 skracala .. a teraz 38 i jest z tylu fakt skrocona i tez mam bol w kroczu ale od nacisku dziecka ktore jest na wylocie -)

Gość gość
skracająca szyjka nie boli ( o losie....) Ten ból to prawdopodobnie rozchodzenie spojenia... ja mam to gdzieś od 20 tyg i czasami jest masakra. Najgorzej jak posiedzę trochę i wstaję albo jak położe się po całym aktywnym dniu. Lekarz powiedział że to normalnie i nic sie nie poradzi na to. Można coś przeciwbólowego brać ale to musiałabym 24 na dobę brać wiec bez sensu. Już 32 tc więc bliżej niz dalej.