Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłopociarra

Dług w providencie windykacja

Polecane posty

Gość kłopociarra

Witajcie, półtora roku temu wzięłam pierwszą pożyczkę w Providencie, potem drugą i kolejną. Wszystkie spłacałam w terminie, co tydzień regularne raty, a nawet lekkie nadpłaty. Niestety, od około pół roku nie mam pieniędzy żeby spłacać dług. Miałam 2 prace, ale jedną straciłam. A spłacam również kredyt w banku, nie stać mnie żeby spłacać to i to, więc tylko ten w banku regularnie płacę bo jednak bank to bank. Dzwoniłam do Providenta poinformować o sytuacji. Przecież jest jakieś ubezpieczenie kredytu. Ale ostatnio odezwał się do mnie dział windykacji. Powiedziałam całą prawdę, jak jest, że ciagle szukam drugiej pracy i jak tylko ją znajdę, to od razu spłacę dług. Dzisiaj zadzwonili do mnie znowu, ale akurat nie mogłam rozmawiać i powiedzieli, że mam dzisiaj zadzwonić, bo jak nie, to rozpatrzą mi sprawę bez mojego udziału. Tylko, że dzwonię tam od 2 godzin i ciągle jest zajęte. Moje pytanie brzmi: jak wygląda ta windykacja, czy oni mogą podać mnie do sądu, a potem do komornika? Jakie oni w ogóle mają prawa? I czy podają do BIK? Jestem naprawdę uczciwa i spłacałam te kredyty, ale sytuacja losowa sprawiła, że nie mogę. Pewnie spłaciłam już kwoty, które wzięłam, ale biorąc tysiąc spłacasz prawie dwa, więc została ich marża. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję

Gość kłopociarra
nikt nie pomoże?

Gość gość
ja bym zrobił tak. założył konto w jednym z banków oferujących obecnie jakąś fajną promocję, żebyś nie płaciła za konto. Sprawdź aktualne promocje na http://www.konto-bankowe-24h.pl/konto-bankowe/promocje-kont-bankowych/ po czym w trakcie zakładania konta wziął pożyczkę z banku, ale na pełną kwotę żeby spłacić providenta. Po spłaceniu jego zostanie Tobie spłata pożyczki w banku, ale tam razy są dużo mniejsze i niżej oprocentowane. Ponadto bank tak szybko nie skieruje Ciebie do działu windykacji więc zdobędziesz trochę czasu i nie bedzie płaciła za pracę windykacji + komornika w Providencie.

Dzień dobry, Część firm pożyczkowych przekazuje dane i sprawdza wiarygodność kredytową swoich klientów zarówno w Biurze Informacji Kredytowej jak i BIG InfoMonitor. Warto więc założyć bezpłatne Konto Próbne i mieć pewność. Dzięki niemu uzyskasz informacje na temat wszystkich swoich aktualnych i spłaconych zobowiązań. Pozdrawiam eRzecznik BIK

Gość dereka
Ja posiadam pozytywne doświadczenia z www. kancelariaultimatum.pl, skutecznie mi doradzili i pomogli w rozwiązaniu sprawy.

Gość gość
No cóż jeżeli chodzi o pożyczkę w tej firmie to nie jest to dobre rozwiązanie ale nie osądzam każdy się chwyta tego co może. A więc jeżeli chodzi o windykacje to jest kancelaria sprawdzona przeze mnie i to nie jednokrotnie która się zajmuje windykacją i nie tylko zresztą podam stronkę na której jest wszystko napisane. Kancelarialiderio.pl jest to bardzo rzetelna firma i oczywiście kompetentna więc jeżeli ktoś chce zasięgnąć rady fachowca to polecam

Gość gość
Windykację bez zaliczek i prowizji prowadzi dla mnie enakazpl

Gość Ewa Baran
Najlepiej żebyś porozmawiała z kimś kto się na tym zna, zgłoś się do jakiejś firmy, która się zajmuje tego typu sprawami i Ci wszystko wytłumaczą jak masz postępować jeżeli oni nie odbierają. Możesz u nich spróbować http://www.fluence.com.pl Moja znajoma u nich uzyskała odpowiednie informacje na temat postępowania dla osób zadłużonych albo dodatkowo możesz iść do prawnika.

Na eNakaz nie pobierają prowizji od ściągania, ani zaliczki na windykację.