Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o pomoc ,wyproznienia u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Hej. Bardzo prosze o pomoc,bo juz nie wiem czy to ja wariuje,czy jednak jest cos nie tak. Ile razy dziennie wyprozniaja sie Wasze kilkutygodniowe niemowleta? Moja corka ma 7tyg,a nadal robi kupe po kazdym karmieniu (czasem nawet miedzy karmieniami). Od urodzenia tak ma i nic sie nie zmienia. W zwiazku z tym,ze domaga sie piersi 10 razy na dobe albo i wiecej to tyle jest tez kup. Nie wiem czy to biegunka,czy nie. Jedni lekarze mowia,ze tak nie moze byc - ma byc max 7 stolcow na dobe i daja skiero do szpitala,a w szpitalu inni po przebadaniu dziecka mowia,ze jest ok,dziecko jest w dobrym stanie i puszczaja do domu. Cora byla zarazona bakteria klebsiella,wyszlo w posiewie (miewala krew w kupie,wodniste stolce,zielonkawe). Lekarz kazal powtorzyc posiew po tygodniu. W drugim wyniku wyszlo,ze bakterii juz nie ma. I faktycznie stolce byly mniej czeste,bardziej zwarte,papkowate,bez krwi. I sielanka trwala kilka dni. Od wczoraj znowu to samo.. dwa razy kropka krwi,niektore kupki wsiakaja calkiem w pieluszke,niektore sa papkowate... Dzis od polnocy wyproznila sie juz 10 razy. Jest pogodna,brzuch nir boli,smieje sje,spi ladnie. Dodam,ze jest alergiczka,ale ja jestem na diecie hipoalergicznej. Jem jedynie ryz,makaron,marchew,kurczaka,indyka,chleb,ziemniaki. Jedynym moim grzechem byla wedlina sklepowa wczoraj i przedwczoraj. Prosze doradzcie mi cos,bo jestem zalamana i nie wiem juz co robic. Jakie badania. Czuje,ze cos jest nie tak. Zwlaszcza,ze te kilka dni juz ladnie sie wyprizniala,bez wodnistych stolcow i wiem jak to moze wygladac. Jakie badania moge jeszcze zrobic? Morfologia krwi jest ok. Czy te objawy moga byc spowodowane alwrgia? Nietolerancja laktozy? Prosze o pomoc mimo,ze temat malo przyjemny ;)

Gość gość
A objawy alergii u corki to: wysypka na twarzy (teraz jak powrocily objawy z kupa,znowu wyskoczylo kilkanascie krostek), wysypka na karku,szorska skora na brzuchu i plecacach oraz na nogach, zolte strupki na glowie i mokra "wydzielina" za uszami (cos caly czas sie saczy,skora jest zaczerwieniona). Nabialu nie jem od 6tygodni. Nawet maslo odstawilam. Corce podaje Dicoflor zgodnie z zaleceniem lekarza - 10kropelek dziennie.

Gość gość
moja córka tez robiła czesto kupy w sumie po kazdym jedzeniu tyle pampersów szło ze masakra teraz ma 3 miesiace i sie wyregulowało wiec nie martw sie, przejdzie jej jesli ma ładny kolor kupy i nie za zbyt wodniste to jest ok

Gość gość
No u mojej jak miała wysyłkę + luźne kupy, każali mi odstawić nabiał, jaja, wołowinę.... Dieta eliminacyjna, Małej przeszło( oczywiście ja karmiłam piersią) jak twoja mała jest na mm to musisz iść po receptę na specjalne mleko.... Jak karmisz piersią to dieta eliminacyjne, bo ewidentnie małej nie służy to co jesz.... Jedz pieczywo z.margaryna ( nie masłem) z wędlina( na razie odpuść warzywa do kanapek typ pomidor ogorek) obiad mięso duszone indyk/królik / schab z marchewką lub brakiem i ryż lub ziemniak, jabłko możesz gruszki ale najlepiej duszone.... wiem ze to dość jałowe dieta ale powinna pomoc.... Po paru tyg spróbuj wprowadzać trochę rzeczy np ser kozi, mleko kozie, żółtko z Jajka.... Mojej małej po ok 3 miesiącach mogłam w swojej diecie włączyć więcej pokarmów.... Plus taki.ze szybko schudniesz przy takiej diecie

Gość gość
I dzieci na piersi o biegunce mówimy jak znajdziemy śluz lub ropę. Taki malec na piersi może robić dziesięć kup na dzień albo i jedna na dwa dni.

Gość gość
Jedna bmw dwa tygodnie miało byc

Gość gość
loo moja to robila i 20 kup na dobe ale byly tez dni,ze robila 1na dwa dni. ok3msc sie uregulowalo troszke.

Gość gość
Troche mnie pocieszylyscie z ta iloscia kup ;) Jak juz pisalam jestem na diecie. Napisalam co jem. Oprocz tych produktow jem tez herbatniki i czasem biszkopty,ale z tego tez zrezygnuje i zobacze co bedzie. W te 7tyg spadlo mi juz wszystko,co uzbieralam w ciazy,cale 15kg. Stres i nerwy tez pewnie zrobily swoje. Zapomnialam napisac,ze ronilam tez badanie ogolne kalu. W polu widzenia wyszedl sluz (ale przy kp moze sie zdarzyc). Ropy nie ma ani krwi. Za to ph 6,odczyn kwasny. 10-20 leukocytow w polu widzenia (ale moze to po walce z ta bakteria klebsiella). wyproznienia faktycznie cuchna strasznie kwasem. Lekarz wyniki widzial i nie zauwazyl niczego niepokojacego,ale dla mnie to dziwne,ze kupki byly juz zwarte i 6szt dziennie i nagle po kilku dniach znow rzadkie kleksy. Jak to zwykla kupa moze czlowieka z rownowagi wyprowadzic... To moje pierwsze dziecko i jestem przewrazliwiona :(

Gość gość
I bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi,bo to dla mnie bardzo wazne i stresujace. Moj swist kreci sie teraz wokol pieluchy i jej zawartosci :)

Gość gość
A może by jej biogaje powodować, probiotyki jakieś.... A dietę trzymaj i nie dołuj się

Gość gość
Dostaje probiotyki. Dicoflor 30 dwa razy dziennie po 5 kropelek. Pierwszy posiew wyszsl tragiczny - klebsiella i zero dobrej flory bakteryjnej w jelitach. Lekarz kazal powtorzyc. W miedzyczasie kupki sie poprawily,zniknela krew,a ostatnie dni byly super. I w drugim posiewie wynodowano tylko fizjologiczna flore bakteryjna. Ulzylo mi! I od wczoraj znowu to samo. Dlatego juz zglupialam calkiem. Moze to jednak przez alergie... moze cos ja znow uczulilo... jadlam tez biszkopty i herbatniki. Moze to przez nie? Najwazniejsze,ze cora nie jest odwodniona,a na wadze przybiera ponad 300g tygodniowo,wiec niezly z niej pulpet. Tlumacze sobie,ze gdyby byla to jakas ciezka biegunka to nie przybieralaby tak ladnie.