Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko mm dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam malenstwo w domu. Musiałam przejsc na mm a malutka ma tydzien i 3 dni, mam pytanie ile takie dziecko musi zjadac z butelki ml zeby sie najadalo i czy dawac herbatke> jak juz daje takie mleko? Prosze o konkretne odpowiedzi.

Gość gość
Możesz dawać wodę. Spójrz na tabelkę z opakowania mleka- to jest średnia ilość jaką zjada takie dziecko. Ja karmiłam i tak częsciej tylko, że mniejsze porcje.Jeśli dziecko będzie miało jakieś problemy brzuszkowe to można dawać herbatkę koperkową lub rumiankową.

Gość gość
Niech je tyle ile chce, a zrób jej tyle ml ile jest w przepisie na opakowaniu, powinno wystarczyć, jak będzie jeszcze głodna to zrobisz więcej i będziesz wiedzieć ile twoje dziecko potrzebuje

Gość gość
Każde dzieciątko je inaczej. Jedne żądają 30 ml i się na jadam inne 100 i im mało. Moja zjadła w tym okresie ok 60 ml co 2 -3 godz. Karmiłam z butli naprzemiennie, raz moje mleko raz mm. Dopalacze mi kazali jak całkowicie przyszłym na mm, gdzieś ok 3 miesiąc wiec w tej kwestii ci nie pomogę.

Gość gość
Mój synek zjadał jakieś 20-30 ml w tym wieku.

Gość gość
3dniowe dziecko powinno zjadac 30ml. Czterodniowe 40ml. Nie wpychac wiecej na sile,zeby nie rozepchac zoladka

Gość gość
Zamiast dopalacze mialo byc dopajac...

Gość gość
kup hipp bio combiotik 1 najlepsze mleko_- nie będzie kółek

Gość gość
Na opakowaniu jest napisane. Tym się sugeruj. Mleko mleku nierówne.

Gość gość
Teoretycznie masz to napisane w tabelach żywienia dziecka, oraz na mleku. Ja dawałam Enfamil i powiem, że tam zawsze były zapisane większe porcje niż w "rozpisce". Ale mój się nawet rozpiski nie trzymał. Mając 2 tygodnie wypijał po 20, góra 30ml, a powinien już więcej.. Więc ja nie patrzyłam na rozpiskę, tylko tak, żeby jem pasowało.

Gość gość
Moj noworodek wypijal 90 ml co 4 godziny.

Gość gość
tak jak pisza dziewczyny a dopajac klka razy dziennie. niby w tym wieku powinna byc to zawartosc 1butelki mleka na caly dzien.

Gość gość
Ja polecam humane 1. Mleko jest dość kaloryczne i dziecko ładnie przesypia noce i jak mi mówił pediatra to jedno z najmniej uczulajacych mlek

Gość gość
Mleko Humana 1 ma dokładnie 66 cal na 100 ml gotowego mleka więc tyle samo co inne mleka bo ilośc kalorii jest że tak powiem ustawowo przyjęta w mlekach początkowych więc kaloryczność nie jest większa od innych a tym samym efekt sycący też nie natomiast co do tego że jest to mleko najmniej uczulające się nie wypowiem jednak na jakiej podstawie zwykły lekarz tak ocenił?

Gość gość
Nie kalorycznośc wpływa na uczucie nasycenia ale długośc w jakiej trawione jest mleko a zwykłe mleka początkowe trawione są szybko a to czy jedno dziecko prześpi noc a inne nie, po tym samy mleku zależy od przemiany materii dziecka a nie mleka. Moja córka od początku przesypiała całe noce a 150 ml mleka początkowego starczało jej na 3,5 godziny (miała 3 miesiące) natomiast druga córka domagała się tego samego mleka co dwie godziny , tak samo nocą (miała praktycznie tą samą wagę i wzrost w tym czasie co starsza siostra).

Gość gość
Autorko, przygotowujesz dziecku taką ilość jaka jest sugerowana przez producenta i sama się przekonasz czy maluch będzie domagał się więcej czy też niedopije. Dopajać wogóle nie musisz bo mleka początkowe są rzadkie i nie ma potrzeba podawania dodatkowych płynów, wyjątkiem są wysokie temperatury, biegunka, gorączka. Tak naprawdę dopajać możesz jak dziecko skończy 4 miesiące i dosypiesz pierwszego kleiku do mleka lub zacznie się sezon letni, wtedy dopajanie ma sens i jest konieczne.