Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migramigra

dziecko z migreną , dołączy ktoś?

Polecane posty

Gość migramigra

może są tu rodzice którzy mają dzieci z migreną i podzielą się doświadczeniami. mój syn niedługo skończy 8 lat na migrenę cierpi od 2 lat , właśnie rozpoczęliśmy leczenie.

Gość migramigra
chodzi mi też jak wasze dzieci to przechodzą i jak u nich z zachowaniem.

napisze tak że nie znam matki której dziecko cierpi na migrenę i nie mam z kim o tym porozmawiać, wymienić się doświadczeniami i poradami.

Gość gośćula
byłaś z dzieckiem u neurologa i okulisty,robiłaś MR lud TK głowy ?

Gość gość
moj syn też cierpiał na migrena, bole glowy i wieczorne i nocne wizyty, chba mial 7-8 lat nie pamietam, szybko poszlam z nim do neurologa, mial rezonans na poczatek ktory wyszedl dobrze, pani powiedziala ze to migrena, bral leki ale krotko po ktorych super wszystko minelo, ale znam dziewczynke ktora leczy sie juz kilka lat i nic nie pomaga

Gość gość
Moja córka od około 6 roku życia ma problem z bólem głowy.Tk,okulista,eeg-wszystko w normie.Obecnie ma 14 lat i problem nieco się zmniejszył.Podczas ataku dziecko wymiotowało,płakoło.W domu musiała byc absolutna cisza,wszystkie okna pozasłaniane roletami,brak włączonego oświetlenia.Teraz juz wiemy mniej wiecej co wywołuje ataki i staramy sie tego unikać.Jednak nie zawsze udaje sie uniknąć czynnika wywołującego migrene np.zmiana pogody.Pozdrawiam.

Gość gość
nie chodzilo mi o nocne i wieczorne wizyty tylko -wymioty

Gość żelkiHariboUwielbiam
Ja też mam migreny ;/ byłam z mamą u neurologa i miałam robione badania i powiedziała lekarka ze mam migreny i przepisała tabletki które brałam i nie pomałały,potem drugie i trzecie i nic..dalej głowa boli,ogólnie to na każdego coś innego działa i trzeba odpowiednio dobrać do osoby współczuje twojemu dziecku bo ja to tak dopiero od 4 klasy podstawówki mam ale próbuj z tym walczyć bo ja przez to szkołe zawalam bo głowa boli nieraz przez 2 tyg. Codziennie potem pare dni nie i znowu boli przez ileś tam dni i okropne to jest bo nie jestem w stanie się uczyć bo boli zwykle przez większość miesiąca :/ ( mam 16 lat jak coś)

Siostry córka cierpi na migrenę, przy lekkich atakach ulgę przynosi już chwila odpoczynku w spokojnym i lekko zaciemnionym pokoju. Czasem krótki sen sprawia, że migrena ustępuje. Dodatkowo chłodne okłady na czoło i kark, a także delikatny masaż skroni olejkiem miętowym lub eukaliptusowym. Niektóre dzieci nie mogą korzystać z aromaterapii. Prawidłowy sposób odżywiania oraz aktywność fizyczna na świeżym powietrzu pomogą znacząco zredukować napady.

syn jest leczony u neurologa już 2 prawie 2 lata, okulistycznie ok, eeg tez ok, z tomografią mieliśmy poczekać by uniknąć znieczulenia ogólnego ale niestety objawy się nasiliły i będzie robione a później rezonans. a jak wasze dzieci przechodz. syn ma zdiagnozowane napięciowe bóle głowy i migrena z aura. czym starszy jest gorzej bóle głowy miewa 5-6 dni w miesiącu ostatnio nawet zdarzają się 2 dniowe migreny. przynajmniej 2 ataki migrenowe w miesiącu z wymiotami i zawrotami głowy wtedy wrażliwość na różne bodźce brak apetytu( nawet łyk woku wywołuje odruch wymiotny)temperatura ciała ok 35,3. no i do tego przy 2 dniowych migrenach doszły nocne wymioty. 2 razy miał atak histerii pewnie z bólu. do tego ma niskie ciśnienie między 50/80 a 60/90. stał się bardzo rozkojarzony nieobecny, do tego też bardzo nerwowy i drażliwy. czy wasze dzieci też tak to przechodzą. na razie bierzemy leki od tyg i zobaczymy co będzie jak na razie bolało go raz z objawami.

u syna bóle często wywołują : -jak jest w głośnym otoczeniu - jak długo się uczy , ma dużo lekcji -po wrażeniach dziennych typu wycieczka , imprezy okolicznościowe u rodziny. nie jestem wstanie mu tego zniwelować bo musiał by tylko w domu siedzieć i się nie uczyć, myślałam że z wiekiem będzie przechodzić a jest odwrotnie..bo od 2 miesięcy wystąpiły 2 dniowe częstsze wymioty zawroty no i w zeszłym roku na wiosnę i lato miał rzadko ataki.

Gość gość
moja córka miewa migreny a wczoraj wróciła z pogrzebu swojego kolegi z klasy zmarł nagle w nocy zdrowy jak byk miewał tylko migreny córka mówiła że okropne .

ale to musiało coś być, mi tyle wyjaśniono i to dobitnie że migrena to choroba mózgu a szczegółowo układu nerwowego. ze zdrowa osoba potrafi przyjąć na raz kilka bodźców czy z zdarzeń a migrenowiec już nie układ nerwowy chorej na migrenę nie udźwignie tego i powstaje ucisk a co za tym idzie ból i objawy.

u mojego syna smarowanie olejkami czy czym innym podczas bólu pogłębia go zapach daje swoje, a dodam że czasem leki przeciwbólowe u nego nie działają. wtedy występuje u niego atak histerii i wtedy mamy podawać jak już nic nie daję rady hydroksyzinum. ogólnie jak nam neurolog powiedziała że najważniejszy jest sen i żeby dziecko zasnęło, a wymioty w nocy to zły znak.

Gość gość43
U mojego dziecka było podobnie. Zrobiliśmy badania w centurm biomedycznym Revitum - www.revitum.pl i okazało się, że to przez pasożyty. Zastosowano leczenie i już jest wszystko w jak najlepszym porządku. :-)

Gość gość
Mój synek też miał problemy z migreną i musieliśmy w końcu coś z tym zrobić. Poszliśmy do specjalisty z http://www.wyleczbol.pl/ i problem na szczęście zniknął.