Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Pyskata90

udar a raczej jego nastepstwo

Polecane posty

Go艣膰 Pyskata90

Witam mam 25 lat jestem energiczna,nie mam nadwagi za to jestem mama dwojga dzieciaczkow. W polowie lutego mialam OBJAWY PRZEPOWIADAJACE UDAR MOZGU. W czasie pracy zrobilo mi sie slabo,nie dobrze, mialm problemy ze wzrokiem, belkotalam, ledwo trzymalam sie na nogach i zdretwiala mi prawa strona twarzy. Lekarz stwierdzil ze to wlasnie przepowiedzenie udaru. Dostalam skierowanie na tomografie komputerowa glowy ale jestem zarejestrowana dopiero na 20 listopada. Boje sie ze nastepnym razem to moze byc juz udar. Co moge zrobic by przyspieszyc badanie tomografem i czy w ogole moge coszrobic? Czy ktos z was mial podobne objawy, jak sobie z tym radzic?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
to nie mog艂a艣 lekarza spyta膰?? z tym nie ma 偶art贸w, to nie problem z cer膮 偶eby na kafe si臋 radzi膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Rany boskie! Dzwo艅 cho膰by teraz po pogotowie, powiedz, 偶e masz te same objawy co wtedy i niech Ci臋 wioz膮 na tomograf! 偶e nieuczciwe? Miej to w d***e. To jest bardzo uczciwe. Zr贸b to zanim zostaniesz ro艣lin膮! W艂a艣nie udary maj膮 to do siebie, 偶e powt贸rz膮 si臋 NA PEWNO je艣li nic z tym nie zrobisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mialas lagodny udar musisz uwazac bo w najbl铆zszym czasie moze sie powtorzyc. wiem co mowie moja mama zmarla po udarze tylko ze ona miala 66 lat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣listosujesz antykoncepcj臋 hormonaln膮 to j膮 odstaw, bo lekarz oczywi艣cie Ci o niczym takim nie powiedzia艂, co?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak udar to zator w mozgu tab maja na to wplyw

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli lekarz powiedzia艂, 偶e to przepowied藕 udaru, to g艂os persefony jest zb臋dny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zr贸b tomografi臋 prywatnie chyba jestes niepowa偶na 偶e b臋dziesz czekac do grudnia prawie to nonsens do tego czasu mozesz mie膰 jeszcze ze 2 kolejne udary

Udost臋pnij ten post

Lekarz nie jest wszechwiedz膮cy i ka偶dy ma co艣 innego do powiedzenia. Poza tym co to za diagnoza - przepowied藕 udaru? To ju偶 by艂 udar, je艣li by艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma to, jak za艂o偶y膰 temat i p贸j艣膰 w p**du... Podzi臋kowa艂aby chocia偶 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wol臋 gada膰 z lekarzem ni偶 z persefon膮 z kafeterii na temat zdrowia:classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Pos艂uchaj, ja jestem lekarzem i mia艂am 2 letnie praktyki w Auschwitz wi臋c lepiej wiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No jak tak to nie dyskutuj臋. Tylko nie wiem, czy ten 偶art jest na pewno w dobrym stylu :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorka to zwyk艂a 艣winia. Wykorzysta艂a was i ola艂a:D

Udost臋pnij ten post

Takie objawy podobne do udaru faktycznie s膮 przy zapaleniu b艂臋dnika kole偶anka zachorowa艂a rok temu, poczu艂a si臋 藕le i pojecha艂a do przychodni dosz艂a do rejestracji i zrobi艂o si臋 jej s艂abo wymiotowa艂a, mia艂a te偶 zaburzenia r贸wnowagi zawroty g艂owy, szum w uszach, trafi艂a do szpitala tam porobili badania i okaza艂o si臋 偶e b艂臋dnik, wcze艣niej przesz艂a zapalenie ucha, nie mo偶e si臋 denerwowa膰, przy zmianie pogody 藕le si臋 czuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pyskata90
Dzieki za rady. Nie moglam wczesniej sie odezwac,nadmiar obowiazkow. Blednik jest raczej wykluczony mialam robione badania i na tarczyce i pelna morfologie oraz inne cudawianki wszystkk jest ok. Boje sie co moze byc kolejnym razem ale czy myslicie ze to naprawde poskutkuje jesli sklamie o kolejnych takich objawach? Choc z drugiej strony warto sprobowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pyskata90
Tak biore tabletki anty. Ale ani lekarz pierwszego kontaktu ani neurolog nie mowilj zeby je odstawic, ze niby to nie ma wplywu. Przyznam sie szczerze ze przestudiowalam wlasnie ulotke i bylo tam kilka przeciwskazan ale jakoss zdalam sie na wiedze i doswiadczenie learzy. Sadze ze poslucham waszej rady i odstawie te tabletki. Jeszcze raz dzieki. Pozdrawiam Pyskata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Udaje a wy jej wierzycie. Prowo jak nic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sra艂a baba sra艂a ....tak lekarz by durnej babie powiedzia艂 , 偶e to objaw udaru m贸zgu i tak by to zostawi艂 bez bada艅.Wstydzi艂aby艣 si臋 wypisywa膰 takie g艂upoty co nudzi Ci si臋 tyto z kwa艣nych cukierk贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pyskata90
Po pierwsze GO艢CIU nie obra偶aj , nie wyzywaj troszk臋 og艂ady i szacunku. Neurolog mnie bada艂 mianowicie sprawdza艂 czy kt贸rys z bod藕c贸w (czytaj nerwy) nie s膮 uszkodzone w jaki kolwiek spos贸b, czy jest czucie w palcach, twarzy itp. Je艣li nie wiesz na czym polegaj膮 badania og贸lne a nie tylko te za pomoc膮 specjalistycznych urz膮dze艅. I jeszcze jedno skoro masz zamiar si臋 tu panoszy膰 i wyzywa膰 ludzi, to zwi艅 swoja klawierk臋 i usu艅 swoje cztery litery z mojego postu ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Taka pyskata na kafe, a w realu nie potrafi sobie badania zorganizowa膰 wcze艣niej. Tomagraf ma ka偶dy szpital teraz, podzwo艅 po mniejszych o艣rodkach, na pewno w promieniu kilkudziesi臋ciu km znajdziesz termin kilkutygodniowy, a nie p贸艂roczny. Je偶eli neurolog uzna艂by, 偶e to pilne badanie, to by wykuka艂 kr贸tki termin tam gdzie pracuje. Nie panikuj dziewczyno i nie podniecaj si臋 zbytnio, bo faktycznie 偶y艂ka p臋knie. Wyluzuj dla zdrowotno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wyst臋powanie takich epizod贸w przedudarowych powinno by膰 dla ciebie ostrze偶eniem. Powinna艣 by膰 pod sta艂a opiek膮 chirurga naczyniowego (http://chirurgnaczyniowygdansk.com.pl/), i przede wszystkim neurologa. Nie powinna艣 tego bagatelizowac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja babcia mia艂a ze dwa lata temu podobny epizod przedudarowy. I po tym bardzo pogorszy艂 jej si臋 wzrok, parali偶 chwilowy ust膮pi艂, ale ze wzrokiem by艂o kiepsko. Teraz jest ju偶 po drugiej operacji u dr Michnowskiego w szpitalu (http://www.drmichnowski.pl/) i widzi jak nastolatka ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 I艣ka 12
Moja ciotka mia艂a tak: w grudniu cos sie z nia zacze艂o dzia膰, m贸wi艂a,偶e jest jakas rozbita , 偶e w g艂owie "dziwne uczucie" no i okresowo be艂kotliwie m贸wi艂a. Po nowym roku , samopoczucie sie polepszy艂o ale be艂kotliwa mowa przychodzi艂a "falowo" W kwietniu przyszed艂 mocny udar i po 2 tygodniach zmar艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰R
witam go艣膰 2015.05.01 - moglbys cos wiecej napisac o udarze swojej mamy ? jak przebiegala u niej ta choroba ?

Udost臋pnij ten post