Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czuję się zgwałcona...

Polecane posty

Gość gość

Tak właśnie się czuję po dzisiejszym badaniu rektoskopowym. Tak jakbym została zgwałcona! Miałam krwawienia więc zostałam skierowana na to badanie. Robił je stary lekarz około 60 lat i towarzyszyło mu 3 młodych stażystów około 24 lat, bardzo się wstydzilam bo ja sama mam 19! Płacze już 5 godzinę i nie mogę się pozbierać. Kiedy ten staruch zaczął wpychac mi do tyłka 30 cm metalową rurkę, zaczęłam potwornie wrzeszczec i się wyrywać bo ból był nie do zniesienia! Wtedy ten staruch kazał tym młodym mnie trzymać a sam robił to badanie. Wylam z bólu i blsgalam żeby przestal ale ten powtarzał, że wytrzymam i ze mam przestać robić cyrki. Kochani czy miał prawo? Czy mam składać na niego skargę? Jeszcze nigdy nikt mnie tak nie upokorzyl!!!!

Gość gość
Okropne, lekarze są czasem odrażający. Powinien być delikatny. Mnie tez cos takiego spotkało przy innym badaniu. Najlepiej podziękować i wyjść iść do takiego co ma dobre opinie. Niestety ale zezwierzecenie wśród lekarzy to norma, nie maja żadnego szacunku do pacjenta

Gość gość
Myślę ze powinnas go zaskarzyc, w polskim prawie brak chyba takiego paragrafu. Badanie powinno być przeprowadzane w taki sposób żeby nie urazić pacjenta i jego godności. A to s*******nstwo juz zeby bez zgody pacjenta mogli asystować studenci. Pewnie się jeszcze podsmiechiwali jak znam zycie

Gość gość
Gdybym wiedziała, że tak będzie nigdy bym nie poszła! Miałam wrażenie, że oni wszyscy się jaraja, że taka sexi doopa skręca się z bólu. To było jak zbiorowy g**** właśnie

Gość gość
Zaskarż go, przecież to średniowiecze. Przecież mógł być delikatny i wkładać pomału, w dodatku są zele w tym celu

Gość gość
zdiagnozowali problem ?

Gość gość
Wątpie, takie chamy niczego nie potrafią zdiagnozowac

Gość gość
Tak okazało się że mam liczne polipy a skoro widział na początku już ze są to jego zasranym obowiązkiem było przerwać to badanie i robić je w znieczuleniu to ten popierd kazał mnie trzymać i pchal do końca! Miałam wrażenie ze ta rura mi gębą wyjdzie! Boli mnie do teraz

Gość gość
Kolejny niewyzyty zboczony k***s. Kurfa ja nie wiem dlaczego lekarze to takie chamy i zboczency

Gość gość
Jedyną życzliwa mi osobą była pielęgniarka która przez cały czas glaskala mnie po głowie i pocieszala i kiedy zasugerowala lekarzowi by ten dał mi znieczulenie usłyszała tylko ze ma się zająć swoją robota bo to nie jest jej interes! Miałam wrażenie ze ten zbok oszczedzal na mnie tego znieczulenia i chcial na sile to badanie przeprowadzić by pochwalić się przed młodymi jaki on to jest wspaniały! A ja tylko słyszałam że zachowuje się jak rozwydrzona malolata!

Gość gość
Jak masz polipy to radzie ci znaleźć dobrego lekarza to trzeba kontrolować albo usuwać. Musisz zrobić cala kolonoskopie

Gość gość
Ja myślę, że to prowo.

Gość gość
Przecież ja po tym co przeszłam nie dam się juz nikomu tknac nie mówiąc już o kolonoskopi! Wole już paść przez te polipy ale już nikt mnie nie tknie! O tyle o ile do tego czasu dawałam jakoś radę tłumacząc sobie ze to dla mojego dobra tak teraz nie mam już żadnych argumentów

Gość gość
Ja pier/dolę, poważnie piszesz? W pale się to nie mieści :O Skargę napisz koniecznie.

Gość gość
To skoro tak myślisz to po co tu wgl wchodzisz, czytasz i jeszcze zostawiasz komentarze co? Nie rozumiem o co tu chodzi ale jak widzę, każdy kto pyta o radę prędzej czy później słyszy ze to jakies prowo! Ja mam problem wiec może coś doradzisz a nie mnie o czernią człowieku

Gość gość
*oczerniasz

Gość gość
NIESTETY całkiem poważnie najgorsza chwila kiedy po badaniu taka zaryczana i roztrzesiona musiałam wstać z fotela i spojrzeć im w oczy. Ja chcę cofnąć czas!

Gość gość
jak można badać kogoś wbrew jego woli? albo powinien być delikatniejszy albo dać znieczulenie, a nie że pacjent wyje z bólu, a ten na siłę wpycha, jak ktoś napisał wcześniej - średniowiecze...

Gość gość
Są tacy lekarze ze nawet na żywca jak robią to nic nie czuc. Zrób sobie ze znieczuleniem, w twoim wypadku chyba musisz robić co kilka lat takie badanie

Gość gość
No dokładnie wbrew mojej woli to zrobił! Dlatego zastanawiam się czy on wogóle mógł? Myślałam, że z wściekłości się na niego rzucę ale byłam zbyt wykończona. Tak jak napisałam wcześniej polipy powinnam jak najszybciej usunąć ale tego na pewno przez najbliższe 10 lat nie zrobię nikt mnie już nie tknie, NIKT

Gość gość
nie, nie miał prawa w taki sposób przeprowadzać badania. trafiłaś na chama i prostaka. poza tym pacjent ma też prawo zostać uprzedzony wcześniej czy przy danym badaniu będą stażyści i wcale nie musi wyrażać na to zgody np. kobiety w ciąży zawsze są pytane o to czy zgadzają się na towarzystwo stażystów w trakcie porodu, ty też powinnaś być o to zapytana.

Gość gość
ten stary dziad zachował się kompletnie nietaktownie :O skoro stażyści byli facetami to mogli uczestniczyć przy badaniu innego faceta, a nie kobiety, w dodatku młodej :O ja gdybym tylko zobaczyła stażystów to od razu powiedziałabym, że się nie zgadzam na ich obecność, a jeżeli nadal by ich nie wyprosił to po prostu zrezygnowałabym z badania

Gość gość
Masakra mnie nikt nie pytał. Później gdy o to spytałam pielęgniarkę czy nie powinnam być wcześniej uprzedzona ta zaczęła sie wykrecac ze to niby było jednoznaczne czymś tam, że to gdzieś tam pisze itd...ttzw pitu pitu

całkiemfajnu scenariusz napisz cosw iecej a najllepuiej pojkaż oddbyt

Gość gość
Wynos się stąd psycholu, idź lepiej z pravikiem pogadać bo tu nic ekscytujacego nie usłyszysz

jakt o nie juz przeczytalem calkiem ekscytujaca relacje z anala szkdoa ze to prwoalacjkacja

Gość gość
Ja sie dziwie, ze sie zgodzilas, by byli przy tym asystenci! Ja bym si enie zgodzila i jesli odmowil badania wyszlabym!!! Po za tym az 3 naraz?! Cos mi sie nie chce wierzyc. Jesli to mialo naprawde miesjce jestes naprawde naiwna, ze sie zgodzilas, ja bym sie ze wstydu spalila, ze jakis asystent mnie oglada. Co dopiero 3! To nie powinno byc dozwolone, jeszcze jeden asystent to bym zrozumiala, ale tylko za zgoda pacjenkti! Wiec albo to gruby,mi nicmi szyte prowo, jesli nie, idz do adwokata i zasiegnij fachowej porady!Ale dla mnie to raczej niewiarygodne ze ktos sie mogl na cos takiego zgodzic. Kiedy cokolwiek ci nie paseuje zawsze mow NIEEEE!

Gość gość
Myśl jak tam chcesz akurat jesteś ostatnią osobą na tym forum na której zdaniu mi zależy. Jeśli masz coś mądrego do powiedzenia to świetnie a jeśli nie to wypad bo chyba masz ze sobą jakiś większy problem skoro badanie jelita jest dla ciebie prowokacją albo o zgrozo zabawa erotyczna

Gość gość
Oczywiście że to bzdury co piszesz :D lekarz stary nie stary pyta cię o zgodę asysty przez badaniu pewno sama się zgodziłaś.