Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 antyg贸ralka

dla czego(nie)lubicie chodzi膰 po g贸rach?

Polecane posty

Go艣膰 antyg贸ralka

Mog臋 pojecha膰 w g贸ry , wej艣膰 na jedn膮 dwie g贸rki ( niezbyt wysokie) i tyle.Owszem widoki pi臋knie, ale nie rozumiem tego zdobywania szczyt贸w. Wejde na jeden-ok.Drugi- no dobra.Trzeci i czwarty - to ju偶 przezcie偶 by艂o.:(Znowu mam wchodzi膰( i bardzo-bardzo m臋czy膰 si臋- zdarzy艂o mi si臋 w g贸rach zas艂abn膮膰, og贸lnie nie najlepiej sie czuj臋 w g贸rach, nie wiem mo偶e to przez ci艣nienie?)na jak膮s g贸r臋, 偶e by co, znowu podziwia膰 widok? M贸wi膮, 偶e ruch relaksuje- tak, w臋dr贸wki po w miare p艂askim terenie , p艂ywanie, jazda na rowerze, rolkach itd to jest relaksuj膮ce. Ale wchodzenie na g贸re to m臋czarnia , nie wiem jak mo偶na ci膮gle miec niedosyt, nie rozumiem tego;( Mi艂o艣nicy g贸r- wyt艂umaczcie , co jest poci膮gaj膮cego w wycieczkach g贸rskich?To zm臋czenie ?:( , mo偶e widoki? Ps o wiele bardziej lubie wode, jeziora, morze , rzeki. W sumie jak wyje偶dzam za miasto i jest jaka艣 wi臋ksza ka艂u偶a to ju偶 jestem zadowolona :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
bo jestem typowym sledziem i najlepiej czuje sie nad woda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
piszcie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja lubi臋 chodzi膰 po g贸rach ze wzgl臋du na widoki, przyjemne zm臋czenie po marszu i najcz臋艣ciej rze艣kie powietrze. Nie chodzi mi o zdobywanie kilku szczyt贸w w par臋 dni, bo jad臋 w g贸ry 偶eby odpocz膮膰, zrelaksowa膰 si臋. Zazwyczaj plan wycieczki obejmuje wyj艣cie na szczyt, zrobienie na g贸rze pikniku i zej艣cie na d贸艂 (czasem zjazd je艣li g贸ra jest wysoka, a my zm臋czeni :p ). To ma by膰 przede wszystkim przyjemno艣膰 :) W przeciwie艅stwie do autorki nie lubi臋 wylegiwania si臋 nad wod膮, dla mnie le偶enie na s艂o艅cu to m臋czarnia :/ poza tym woda mnie przera偶a, jako dziecko si臋 topi艂am i do tej pory mam uraz :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja zwykle uwielbia艂am chodzic po g贸rach, jezdze nadal co roku, ale zauwazylam, ze ostatnio tez mnie to zacze艂o meczyc. Prowadze bardzo siedzacy tryb zycia, i dobiegam 40, wi臋c kondycja nie taka. moze u ciebie z ta kondycja tez nie jest weseo艂o, albo masz s艂aba wydolnosc ze cie to meczy za bardzo. Ja w tym zwykle widzia艂am przygod臋, nie chodzi艂o tylko o zdobycie szczytu, choc to nieco tez, sama droga na g贸re jest 艂adna czesto tak samo jak na g贸rze, powietrze, zm臋czenie przyjemne po wszystkim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja lubi臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja podobnie jak autorka wol臋 moczy膰 nogi w wodzie(najlepiej s艂onej) ni偶 je zdziera膰 po g贸rach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo jeste艣 leniem 艣mierdz膮cym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja chodz臋 po g贸rach bo m贸j ch艂opak to lubi nie mam wyboru jak chce z nim by膰 :(

Udost臋pnij ten post

ze wzgl臋du na problemy z kolanami ju偶 nie mog臋 tak chodzi膰 po g贸rach, jak kiedy艣 a co jest w tym przyjemnego? widoki, rze艣kie powietrze, satysfakcja z tego, 偶e dosz艂am, fajni ludzie i specyficzna atmosfera w schroniskach (nie m贸wi臋 tu o szczycie sezonu w Moku oczywi艣cie)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

samo klimatyczne powinno kosztowa膰 100z艂 od turysty kt贸ry przyje偶d偶a tam, cz臋sto 艣mieci co jest obrzydliwe przywozi spaliny, ja kocham za to 偶e s膮 i za to 偶e jest tam czym oddycha膰

Udost臋pnij ten post